Årskrönika 2012
Publicerat den 31 december, 2012

LiveNews.se startar


2012 var året då LiveNews drog igång. Det var någon gång i februari som tanken väcktes; ett professionellt bildorienterat musikmagasin som bara finns på nätet och som tar upp all sorts musik men framförallt livemusik. Första artikeln publiceras den 17 mars och handlade om Cass McCombs, Nicole Atkins och Linnea Olsson som spelade på Debaser Slussen. Sedan dess har vi bevakat ungefär 300 konserter, från Springsteen, Pearl Jam och J-Lo till rookie-festivaler och gatumusikanter. Från hardcore till opera och Christer Sjögren. Vi har växt från två medarbetare till åtta och täcker från Göteborg i söder till Östersund i norr. Under 2013 ämnar vi att växa ännu mer. (Vill du jobba med oss; läs mer här)

Ett litet urval av bilder från året: Marina The Diamonds, LMFAO, Bruce Springsteen, Graveyard, Im from Barcelona, Divine, Patrick-Wolf, Band of Sculls, Billy Talent

Konsertåret 2012

Året kom igång i mars för oss och ganska snart började det rulla på med massa konserter och med festivalsäsongen i högsta hugg! Sommaren 2012 var bland de kallaste i mannaminne och regnrekorden stod som spön i backen. Mellan regnskurar och kalla vindar fick vi blixtnedslag och enstaka solglimtar. Minnena från året är otroligt många och när jag tittar igenom allt som har hänt blir det enormt svårt att välja ut russin ur kakan. Det är som att kakan är bakad med endast russin.

Jag minns att Pearl Jam gav mig gåshud genom hela konserten. Jag minns euforin till Familjen på Hultsfred och Magnus Ugglas självklarhet. Madonna, förlåt, MDNA, gjorde en omdiskuterad och kontroversiell turné. Mumford & Sons som headlinade på Hultsfred var tvungna att ställa in då sångaren brutit handen, men dök upp som kompensation på Peace & Love istället. Blur spelade på Way out West som beslutat sig i sista sekund för att bli en vegetarisk festival. Refused kom tillbaka medan The Soundtrack of Our Lives och Scorpions gjorde sina avskedsturnéer. Bruce Springsteen spelade på Ullevi och Killerball står på olika torg i lördags-shoppingen.

2012 var året för min personliga drömkonsert när Biffy Clyro spelade på Debaser Slussen. Jag skulle vilja passa på att nämna att ett av Sveriges bästa liveband enligt mig är Seventribe, får ni möjlighet att se dem så är det en upplevelse. Jag fick många nya favoritband som Dropkick Murphys, Rob Zombie, Noonie Bao och Sister som jag såg för bara ett par dagar sedan, för att nämna ett fåtal. Listan kan göras galet lång och å mina kollegors vägnar kan jag även nämna fantastiska liveakter som Jonathan Johansson, Divine och Sabaton.

2012 har varit LiveNews första år och det har varit en fantastisk start. Det spritter verkligen av bra musik där ute och med införandet av streamingtjänster som Spotify och YouTube har vi ett obegränsat musikbibliotek direkt i mobilen. Något som vi upplever har medfört  att artisterna turnerar mer än tidigare och vi tycker är fantastiskt bra! Men glöm inte att stödja dina favoritband, gå på konserterna och upplev magin i att höra favoritlåtarna och se favoritartisterna live.

 

LiveNews.se tio mest lästa artiklar under 2012:

  1. Jackpot för Pearl Jam på Globen
  2. Nickelback på Globen
  3. Svenska ögonblick, invigningen av Friends arena
  4. Frida Hyvönen i Berwaldhallen
  5. Krönika: Live at heart -den stora lilla festivalen
  6. The Happy Hippo Family på Peace & Love
  7. Sabaton erövrar hela Norrköping
  8. Refused på Annexet
  9. Danko Jones på Medis
  10. Opeth spelar tungt på Gröna Lund

 

Vi ser fram emot 2013!

2013 ser ut att bli ett riktigt rekordår på många sätt. Redan nu ser vi konsertbokningar som Kiss, Iron Maiden, Bon Jovi, P!nk, Justin Bieber och Robbie Williams. Festivalerna har försökt toppa varandra i bandsläpp hela hösten och under sista veckan i juni blir det ett giganternas kamp mellan Peace & Love, Sveriges största festival och Bråvalla, nystartad festival med höga ambitioner och tyskt kapital. Det bokstavligen dundrar i konsertsverige inför 2013 och vi är sjukt peppade! Vi ses under 2013!

Läs alla inlägg om Årskrönika

Våra senaste spelningar: