En kväll med Cass McCombs, Nicole Atkins och Linnea Olsson
Publicerat den 17 mars, 2012
Kvällen inleddes starkt med Linnea Olsson. En cellist och kompositör från Halland som släppte sin solodebut för en månad sedan. Hon har turnerat med bland andra norska singersongwritern Ane Brun och svenska Frida Hyvönen. Musiken var väldigt finstämd, hon utnyttjar hela cellon och lyckas ensam producera väldigt mycket ljud med olika stämmor och rytmer som innehåller mycket kontraster och en finstämd röst. Hon spelade bland andra sina egna låtar ”Giddy up!” och ”Ah!”, dessutom gjorde hon en fantastisk tolkning av Kraftwerks ”Sex Object”.Kvällen fortsatte med amerikanska Nicole Atkins som gjorde sin debut 2006 och ikväll passade hon på att göra en spelning när hon var i Sverige på semester. Hon har en klar mycket fin röst och en fantastisk kontakt med publiken. Hon framförde bland annat ”Hotel Plaster” och min personliga favorit ”Cry, Cry, Cry”.

Kvällen avslutades med Cass McCombs. De har hunnit släppa 6 studioalbum och har turnerat med bland andra Band of Horses, Arcade Fire, Peter Bjorn and John, Jose Gonzales och många fler. Jag skulle karakterisera det som lugn rock som flirtar lite med country tack vare killen på steel guitar. Musiken är lugn och instrumenten lite långt ifrån varandra och inte alltid samstämmigt. Ljudbilden känns tidvis väldigt diskant.

Kvällens publikkontakt går till Nicole Atkins, som fick med publiken på ett väldigt bra sätt, men stjärnan ikväll var helt klart Linnea Olsson. Fantastiskt fyllig musik med enkla medel och stora mått talang, henne kommer vi hålla ögonen efter.

Betyg: ***** Huvudband: Cass McCombs Support: Nicole Atkins och Linnea Olsson Datum: 16 mars 2012 Plats: Debaser Slussen Ort: Stockholm Publik: nästan fullsatt

Bilder på Nicole Atkins:

Bilder på Linnea Olsson:

 

Våra senaste spelningar: