Bring Me The Horizon, Imminence och Deez Nuts på Sthlm Fields
Publicerat den 2 juli, 2024

Bilder på Bring Me The Horizon. OBS! Bilderna får inte spridas vidare.

Igår på Sthlm Fields var det dags för en riktigt fartfylld kväll när Bring Me The Horizon, Imminence och Deez Nuts intog scenen på Sthlm Fields.

Först ut var australiensiska Deez Nuts. Senaste plattan ”You Got Me Fucked Up” släpptes 2019.

Malmöbaserade Imminence var andra bandet ut ikväll. Jag vet inte varför eller hur jag har missat dem tidigare. Imminence är ju fantastiska! Musiken är varierad, sångaren Eddie Berg har med sig fiol (bara en sån sak) och det är ett jäkla ös. De får igång åtminstone circlepits och det är en himla massa crowdsurfare. Något mer kan denna stackare inte bekräfta, för hon är för kort.

Imminence har släppt 5 album sedan 2014 och det senaste “The Black” kom i år. Näst sista låten ikväll blir “Temptation” ligger högst upp på deras Spotify och den får ett fantastiskt mottagande. När bandet går av skanderar publiken “en gång till” men det får vi vänta på. Bandet har ett datum till i Milano i juli och har sedan en större Europaturné bokad under hösten. Från scenen lovas det att de kommer tillbaka till Stockholm (och Göteborg och Karlstad) i februari, något datum och plats finns dock inte än på hemsidan. Undertecknad tänker i alla fall göra sitt bästa för att vara där.

Kvällens huvudakt är engelska Bring Me the Horizon från Sheffield. Inte helt otippat kan den 12 000 starka publiken låtarna. Det är välrepat och en riktig show (ursäkta uttrycket) med mycket pyro och själva scenen har klädbyten. Sångaren Oli Sykes berättar att han är sjuk (“I feel like shit, you have to help me out on this one”) och frågade dessutom om lov av publiken innan han går ner och hälsar.

Låtarna från senaste plattan “POST HUMAN: NeX GEn” får ett mycket varmt mottagande av publiken och jag verkar inte vara ensam om att ha “Top 10 staTues tHat CriEd bloOd” som favoritlåt. Bland bästa låtarna för mig hamnar också “Doom” från “That’s The Spirit” (2015) och naturligtvis får låtar som “Can You Feel My Heart” och sista låten “Throne” med sitt enorma stora pyro ett oerhört gott mottagande.

Bring Me the Horizon spelade igår för sin största publik någonsin i Stockholm och verkade oerhört nöjda med konserten så vi hoppas de kommer tillbaka snart igen.

En extra eloge till säkerhet och sjukvård som gjorde en rejäl insats denna hög-energi kvällen. Måste också säga att jag älskar det faktum att glasskön ringlar sig lång även på konserter som säljer merch med texter som “All hail the six pointed star” på ryggen. Alla gillar glass. Å churros.

Tips! Vill du se bilder på Bring Me The Horizon från så långt bak som 2013? Kolla in taggen för alla våra bevakningar.

 

Artister: Bring Me The Horizon, Imminence och Deez Nuts

Datum: 1 juli, 2024

Plats: Sthlm Fields

Publik: ca 12 000

Ort: Gärdet, Stockholm 


Kommande Sthlm Fields datum:

  • 5 juli: Toto, Nestor och Ludwig Hart
  • 6 juli: The Hives, Viagra Boys, Hurula och Lover’s Skit

Bilder på Imminence. 

Bilder på australiensiska Deez Nuts.

Våra senaste spelningar: