Sthlm Fields: The Amazons, Wolfmother och Greta Van Fleet
Publicerat den 28 juni, 2024

Bilder på Greta Van Fleet

Ikväll är det retro rockkväll med The Amazons, Wolfmother och Greta Van Fleet på Sthlm Fields.

Det brittiska indierock bandet The Amazons från Reading är först ut på scenen och det tar mindre än femton minuter innan de första dropparna faller. Det är sju år sedan de var in Sverige senast och under settet fyller det på ganska bra med folk trots duggregn. Det är ett bra set och jag är glad att äntligen få se The Amazons igen.

Den australiensiska trion Wolfmother går på när det regnar som mest. Som tredje låt får vi den 20 år gamla “Woman” som också är en av deras största hits men sista låten ”Joker and the Theif” får mest gensvar från publiken. Blir inte trummorna lite tyngre, gitarren lite mer distad och basen lite tyngre? Det kanske är inbillning. Kanske inte. Gensvaret från publiken är i alla fall ingen inbillning. Till och med solen bryter igenom för några sekunder.

Sist ut och kvällens headliner är det amerikanska rockbandet Greta Van Fleet. Bandet består av tre bröder samt deras vän trummisen Danny Wagner. Den fjärde och senaste plattan Starchatcher kom 2023. Det märks på publiken att de är kvällens headliner, nu står många tjejer längst fram med skyltar och glittrar.

Sthlm Fields är en serie Live Nation evenemang som dök upp i sambandet med nyheten att det inte blir någon Lollapalooza i år. Istället har man en serie konsertkvällar med olika inriktningar. Festivalområdet är förhållandevis litet men innehåller allt man behöver, inklusive en gigantisk scen. 

Artist: The Amazons, Wolfmother och Greta Van Fleet

Datum: 28 juni, 2024

Plats: Sthlm Fields, Gärdet

Ort: Stockholm

Kommande Sthlm Fields datum 2024:

  • 28 juni: The Amazons, Wolfmother och Greta Van Fleet.
  • 1 juli: Bring Me The Horizon, Imminence och Deez Nuts
  • 5 juli: Toto, Nestor och Ludwig Hart
  • 6 juli: The Hives, Viagra Boys, Hurula och Lover’s Skit

 

Bilder på Wolfmother

Bilder på The Amazons

Våra senaste spelningar: