Peace & Love: The Happy Hippo Family
Publicerat den 29 juni, 2012

 

The Happy Hippo Family startade 2008 när ett kompisgäng från Örebro åkte ner till Öland över sommaren med instrument och en inspelningsstudio. Sedan dess har de fortsatt att ha kul och behålla den där härliga stämningen.Klockan är strax efter 11 på förmiddagen och det är inte jättemånga timmar sedan de sista banden spelade klart igår. När jag kommer till Sveatorget en kvart före de ska börja är torget nästintill tomt och på en bänk sitter tre killar, det visar sig att dom åkt till Borlänge bara för The Happy Hippo Family.

Torget börjar fyllas så sakteliga och bandet går på. De spelar gladpop med en härlig, glad energi på scenen. Det dansas friskt på Sveatorget trots att det knappt är lunchtid än. Bandet visar mycket känsla och inlevelse och musiken är riktigt bra, jag kan tänka mig flera av de här låtarna som sommarplågor på våra dansgolv ute i Sverige.

Allsång uppstår till låten ”McGordon and Me” och jag tror att alla på torget hoppar, eller åtminstone dansar. Detta är glatt, roligt och man blir på bra humör. Helt klart värt att gå upp för och ett mycket bra sätt att vakna på. Jag vaknar till lite extra när sångaren Martin kastar vatten på mig, uppiggande och härligt svalkande men jag tror inte det är en mediastrategi att rekommendera!

Betyg: *****
Datum: 29 juni 2012
Plats: Sveatorget, Peace & Love
Ort: Borlänge
Publik: Närmare hundra.

Våra senaste spelningar: