Nothing But Thieves och The Happy Hippo Family på Fryshuset
Publicerat den 22 november, 2015

Ibland händer det så där baklänges. Ni vet: att ens favoritband spelar FÖRE huvudakten, alltid lika underligt. Jag kände inte till Nothing But Thieves innan jag hörde om The Happy Hippo Familys spelning, men efter lyssning så blev kombinationen en av de konserter jag sett fram emot absolut mest hela på hela hösten.

Först ut ikväll är alltså örebrobandet The Happy Hippo Family, de är precis i tagen att släppa sin crowdfundade andra skiva. Vi får höra mycket nytt material som jag som inbiten fan inte hört tidigare. Det nya materialet låter riktigt bra och poppigt. Skillnaden är, som sångaren Martin sa i somras, att ska-beatsen saknades. Detta till trots så låter det riktigt bra, min favorit låt blir ”Fuck Tonight” om jag hörde rätt, delvis tack vare den lite edgiga attityden. Publikkontakten är som vanligt fantastisk och de får igång alla trots att det till stor del är någon annans publik. Jag ser mycket fram emot nya skivan så man kan lyssna in sig ordentligt!

Kvällens andra band är engelska Nothing But Thieves, de startade 2012 och släppte tidigare i år sin självbetitlade debutplatta. Det är sångaren Conors röst som står för det stora första intrycket. Det är svårt att beskriva musiken men det varierar mycket mellan lungt, lungt och tungt och riktigt jäkla drag och tungt, men hela tiden dansvänligt. Den tunga musiken kontrasterar fantastiskt mot Conors sångröst som ofta rör sig i de mycket höga registren, men han grejar det utan vidare. Populära låtar är bland annat ”Trip Switch” som får mycket allsång och sista låten ”Ban All the Music”.
Det är lite spännande att man lägger två så helt olika band på samma spelning, men det gör mig inget, båda var riktigt, riktig bra. Det enda som var synd var att så få hittat hit ikväll, men jag lovar att alla fick valuta för pengarna och min enda tanke när jag går därifrån: Jag vill ha mer, mer, mer, mer!!!
Betyg: ***** (4/5)

Band: Nothing But Thieves och The Happy Hippo Family

Datum: 22 november 2015

Plats: Fryshuset

Ort: Stockholm

Publik: Inte riktigt halvfullt

Arrangör: Live Nation

 

Bilder på The Happy Hippo Family:

Share

Våra senaste spelningar: