Det börjar bli nedräkning på riktigt för Debaser Slussen nu. Som det ser ut så är vi inne på sista månaden, bara drygt 20 dagar kvar för den klassiska scenen. Som tur finns det några höjdpunkter kvar. Som ikväll: The Happy Hippo Family.

Men först ut för ikväll är Last Lynx. De jobbar just nu på sin nya EP men passade på att spela lite för oss ikväll. Lokalen är ungefär halvfull och musiken är superskön, lite soulig i sin softa electropop. Vi får höra bland andra låtarna ”Killing Switch” och när de ska köra sin sista låt får de protester från publiken som vill höra mer. Vi får höra en riktigt bra upptempo version av ”City Lights”. Jag ser fram emot nya EPn och vad den kan innehålla.

Sedan är det dags för The Happy Hippo Family. De inleder med låten jag har haft på hjärnan i en vecka: ”Settle For Gold” och det tar lite tid för publiken att komma igång ordentligt, kanske tog det ända upp till 30 sekunder. När andra låten ”R U Injured?” kör igång är det full fart. Den positiva spiralen med dubbelriktad glädje mellan band och publik är i full gång och avstannar inte under hela settet.

Publiken kan h-e-l-a texterna till låtarna och överröstar bandet vid ett antal tillfällen. Till de nya låtarna som vi inte hört tidigare klappas och dansas det och efter vad jag tror är en liten rockad i låtlistan så får vi höra ”Monaco, McGordon & Me” som publiken skriker efter. Avslutningsvis får vi höra ”Strange Town” och jag tror nästan att stället ska explodera.

Det går inte att ta miste på glädjen som finns på en THHF spelning, glädjen i musiken, glädjen från bandet, från publiken och de  göder varandra till en explosion i glädje och kärlek. En helt fantastisk kväll, ren magi som gör att det spritter i hela kroppen flera timmar efter. Längtar redan till nästa gång.


Betyg: *****

Band: The Happy Hippo Family

Support: Last Lynx

Datum: 7 september 2013

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Arrangör: Debaser

 

Bilder på Last Lynx: