The Happy Hippo Family på Debaser Slussen
Publicerat den 15 februari, 2013

Än en gång befinner jag mig i mitt andra vardagsrum, Debaser Slussen. Denna gång för att se fantastiska The Happy Hippo Family, ett Örebro/Ölands band som jag har sett ett par gånger tidigare. 
(Peace & Love, Live At Heart)

Men först ut för kvällen är Combustion. Jag gillar deras raka rock som blandar både upp tempo och ett lite lugnare tempo. Vill dessutom nämna att sångaren Max Falk har en fantastisk röst. Jag gillar riktigt mycket den sista låten de kör som heter typ ”I Need To Know Who I am”.

Andra band ut för kvällen är The Mudders, de har en ny EP som kommer ut om en månad. De spelade här för exakt tre år sedan.

The Happy Hippo Family har med sig många fans och direkt musiken drar igång blir det ett jäkla drag. Musiken de spelar är en typ av energirik glad pop. Publiken är dock lite mer hardcore och det crowdsurfas, röjs och sjungs högljött.

Musiken drivs av fantastiska trummor har ett riktigt bra tempo. Den nya singeln ”R U Injured?” är en utav mina favoritlåtar. Vi får även höra fantastiska låtar som ”Mustach” och ”Settle for Gold”. Sångaren Martin (och de övriga med för den delen) har en fantastisk publikkontakt.

Jag är så otroligt glad att de spelade i Stockholm igår, precis vad jag behövde, en riktig vitamininjektion för själen i februarimörkret. De är ett sånt band jag lyssnar på när man behöver lite extra glädje och energi. Det här är också en sån spelning jag är glad att jag har gått på för jag kan säga ”jag såg dem på Debaser Slussen innan de blev riktigt stora.” För jag tvivlar inte en sekund; för mig är de redan riktigt stora.

Betyg: *****

Huvudband: The Happy Hippo Family

Support: Combustion, The Mudders

Datum: 15 februari 2013

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Arrangör: Debaser

Publik: halvfullt

Bilder på Combustion:

 

Bilder på The Mudders:

Våra senaste spelningar: