Live at Heart: The Happy Hippo Family
Publicerat den 9 september, 2012
The Happy Hippo Family blir det sista bandet jag ser på fantastiska Live at Heart festivalen i Örebro. Det är lite extra roligt för det är ett band jag sett ett par gånger tidigare, men då har det varit i Hultsfred. Jag lyssnar ofta på deras härliga musik, som är en väldigt glad, dansvänlig och energifylld pop.Klockan är 01.00 och konserten framförs i Grand Cupole.När jag kommer in i lokalen är det redan ganska mycket folk på plats, det är då en sittande publik. Men för varje minut så fyller det på, det är tydligt att väldigt många vill se dem spela och den tomma ytan framför scenen fylls ganska så snabbt. Man riktigt känner att det är hemmaplan för 7-mannabandet.Som vanligt är det fullt ös på deras konsert redan från första sekund. Alla bandmedlemmar ger allt, det är bra och roligt att se så mycket energi som får fritt spelrum. Kontakten mellan bandet och publiken är väldigt intensiv och det är härligt att se att publiken hela tiden är med på noterna, dansar med och de verkligen kan och sjunger med i texterna. Bandet blandar friskt med tidigare låtar som ”Anthem of the Universe”, ” Monacco”, ”Mustache” till nya ”Settle for gold”, ”R U Injured”  och många många fler av deras underbara låtar.

Hela tiden är det fullt ös framför scenen och när bandets vokalist Martin Qvarfordt upptäcker att personer längre bak forfarande sitter ner så uppmanar han dem på att stå upp och släppa loss till musiken. Det leder till att han själv tar sig ut till den sittande publiken och får igång dem och det hela slutar med att det även dansas flitigt på hotellborden.

Det här var ett suveränt avslut på Live at Heart. Nu har jag sett The Happy Hippo Family spela i mindre lokaler och alltid med fantastisk glädje och energifyllda spelningar.  Jag ser dem gärna på den typen av scener igen, men det här är ett band som jag är helt säker kan leverera på de riktigt stora scenerna. Att de skrev kontrakt med Japanska bolaget ThisTime Records för drygt en vecka sen tycker jag verkar väldigt spännande och det ska bli intressant att se hur The Happy Hippo Family utvecklas i framtiden. För jag är helt säker på att det här är ett band vi kommer får se och höra mycket av i framtiden och jag längtar redan till nästa konsert.

Betyg: *****
Band: The Happy Hippo Family
Datum: 8 september 2012
Plats: Grand Cupole, Live At Heart
Ort: Örebro

 


Är du med i ett av banden eller av annan anledning vill  använda bilderna? LiveNews.se låter alltid banden använda bilderna lågupplöst med vattenstämpel helt gratis. Bilderna kan även köpas högupplösta.

Kontakta lotta(a)livenews.se vid frågor eller för fler bilder.


Våra senaste spelningar: