Crucified Barbara och Sister på Slussen
Publicerat den 29 december, 2012

Så här i mellandagarna är det som vanligt lite snålt med konserter men lyckligtvis räddas vi ur vår tomte-koma av två band med  Stockholmsrötter, Crucified Barbara och Sister spelade nämligen på Debaser Slussen.

Sleaze/punk/metalbandet Sister inleder starkt och lokalen kommer verkligen till sin mytomspunna rätt då den karismatiske sångaren Jamie har en fantastisk kontakt med fansen på första, andra och tredje raden när han lutar sig ut i publiken. Stundtals får vi på första raden lite mer närkontakt än man kanske hade räknat med. Men vi kan glatt rapportera till exempel att Jamies hår luktade gott. De levererar ett härligt drag och vi hinner emellanåt knappt andas mellan låtarna. På ett riktigt bra sätt.

Lokalen blir sakta fullsatt och när tjejerna i Crucified Barbara kör igång är det med besked. De är tajta och spelar en riktigt bra, melodisk och arg sleazemetall. De spelar låtar från nya skivan ”The Midnight Chase” och blandar med låtar som tillexempel ”Jennyfer” från plattan ”Til death do us party” (2009). De får igång publiken rätt bra och musikaliskt är de riktigt bra.

Crucified Barbara är bra, riktigt bra, men det är Sister med sin publikkontakt som tippar över betyget för kvällen till den högre delen av skalan.

Betyg: *****

Huvudband: Crucified Barbara

Support: Sister

Datum: 28 december 2012

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Arrangör: Debaser

Publik: Fullsatt

Bilder på Sister:

Läs alla inlägg om Crucified Barbara | Debaser Slussen | Sister

Våra senaste spelningar: