Årskrönika 2016
Publicerat den 31 december, 2016

Bilder: This is Hultsfreds motto, Anna Ternheim, Miss Li på Stadion, Biffy Clyro på München, Timo Räisänen

Ännu ett fantastiskt konsertår sjunger på sista refrängen, outrot faktiskt. Året har bjudit på många härliga höjdpunkter men även endel lågvattenmärken.

Micke hälsar:
Bästa konsert: Anna Ternheim på Helsingborgs konserthus.
Bästa LiveNews aktivitet: Mediapartner på This is Hultsfred.
Annat kul: Norrehus konsertprogram 2016 med bl.a. favoriterna Nomads, Pushtwangers, och Sator.
Ser fram emot nästa år som inleds med Psychotic Youth. Även kul att The Tivoli är igång i sina nyrenoverade lokaler.

Christer hälsar:
Bästa konsert: VNV Nation på Partille Arena, Crystal Castles på Berns & Miss Li på Stadion

Lotta funderar:
Min personliga höjdpunkt var helt klart Biffy Clyro på Münchenbryggeriet, det var skönt att se mitt favoritband inför sin egen publik efter ett förhållandevis ljummet mottagande på Bråvalla. Andra riktiga höjdpunkter var Verionica Maggio m.fl. på Stadion, att få se Timo Räisänen och mycket mycket mer. Favoritfestivalen för mig i år var nog faktiskt Nynäskalaset som överraskade med en fantastisk line-up och en mysig tillställning. Även This is Hultsfred var fantastiskt med en spännande blandning av artister och gemytlig stämning.

Ikväll är det nyårsafton och med det kommer något vi med fasa sett komma: Debaser Medis stänger ner. En av Stockholms bästa konsertlokaler för medelstora konserter byggs om till… bibliotek? Det är så absurt att man inte vet var man ska börja. Under åren har vi bevakat närmare nittio konserter på Medis och det är med en tagg i hjärtat vi traskar dit ikväll.

Tittar man lite utanför just konserterna så benämns ofta 2016 som ett jävla skitår och jag kan inte annat än hålla med. Vi förlorade bland många andra Leonard Cohen, George Michael, Åke Cato, Freddie Wadling, Olle Ljungström, Prince, Josefin Nilsson, hela bandet Viola Beach och David Bowie.

2017

Om det under 2016 ibland kändes hopplöst så med oss in i 2017 följer en känsla av hoppfullhet. Nästa år ser vi fram emot både Bråvalla, Peace & Love och Gröna Lund som har massa fantastiska bokningar och Norrköpings festivalen Where’s The Music? som går av stapeln redan i februari ser riktigt lovande ut med hur många upp and commers som helst. Bland de galet etablerade artisterna så kommer bland andra Robbie Williams, Kiss och Guns n Roses till Sverige och Per Gessle åker på Sverigeturné.

Så som många andra nyårsaftnar är det med glädje och sorg vi tar farväl av 2016 och med nyfikenhet och en stor smula optimism som vi säger: VÄLKOMMEN 2017!

Läs alla inlägg om Årskrönika

Våra senaste spelningar: