Krönika: Where’s The Music? 2016
Publicerat den 14 februari, 2016

Andra upplagan av Where’s The Music? i Norrköping är till ända. Festivalen är perfekt för alla oss som älskar att upptäcka nya förmågor. Konserterna är korta, banden relativt oetablerade och de tio scenerna som är allt från pubar till stora konsertlokaler till lokala teatrar är utspridda i Norrköpings innerstad med gångavstånd mellan. Någon scen hade försvunnit från förra året och bland annat hade den fantastiskt vackra lokalen Arbis tillkommit.

Torsdagen och fredagen var lite lugnare i starten medan det under lördagen riktigt festade till sig och kom igång.

Blandingen på artister var riktigt bra och bred, jag personligen saknade lite ur min favoritgenre rocken, visst fanns det endel men det var mest metal eller indie rock annars fick vi allt från singer songwriters till poppsnören till hiphop, dubstep, metal och punk. Vi från LiveNews som var där hade med andra ord helt olika upplevelser av vilken typ av festival det var. Hade man bara gjort sin hemläxa innan så kan man få den bästa festivalen någonsin, enligt sin egen musiksmak. Jag är supernöjd och vill att alla festivaler ska vara så här.

Mina favoriter var Maxida Märak, Martin Rubashov och Model Aeroplanes. Christers favoriter i år var Traktor, Maria Hazell och Billie The vision & the dancers. Josefine tyckte Ana Diaz och Emil Berg var bäst av dem hon såg. Daniel hälsar att ”…svettigast var Gnuccis och Michel Dida och Erik Lundins gig. Glatt överraskad av En drös poeter och Tussilago som jag inte hört innan.” Något för alla musikälskare helt enkelt.

*

Tyvärr avslutades festivalen på värsta tänkbara sätt när vi på söndagmorgonen nåddes av nyheten att det brittiska bandet Viola Beach som spelade på Dynamo i fredags omkom tillsammans med sin manager i en trafikolycka på väg till Arlanda. Det är fullständigt ofattbart och många på hotellfrukosten hade funderingar i stil med ”Det kunde varit vi”. Våra tankar är naturligtvis med de drabbades vänner och familjer.

Datum: 11-13:e februari 2016

Våra senaste spelningar: