Erik Rapp har deltagit i både My Camp Rock 2009 och Lilla Melodifestivalen 2011, där han även vann med låten ”Faller”. Men det var först 2013 som han blev allmänt känd i samband med sin medverkan i Idol. Sedan dess har det varit relativt tyst kring artisten, tills förra årets släpp av singeln ”Available”. Nu gör han sin turnépremiär och första publika spelning här i Norrköping.

Han kickar igång direkt med låten ”Available” och den glesa publiken låter plötsligt som dubbelt så många. Han har en klar, härlig popröst som han behärskar oerhört väl även om vissa höga toner får rösten att vackla lite. Hans flytande, svävande scenspråk blandas med ryckig dans och fantastiska uttryck. Det hela gör sig bra tillsammans och allt känns ganska självklart när han står på scen. Det som drar ner betyget är att han tidvis känns lite frånvarande gentemot publiken.

En up and coming stjärna som han förtjänar trots det mer publik än den han möts av idag, men det som väger upp är hur engagerad och positiv publiken är inför hans framträdande.

Betyg: ***** (3/5)

Artist: Erik Rapp

Datum: 12 februari 2016

Plats: Arbis

Ort: Norrköping

Arrangör: Where’s the music?