Lars Winnerbäck på Linköping Arena
Publicerat den 21 augusti, 2016

Drygt 15.000 personer har köpt biljett till denna historiska kväll där Lars Winnerbäck avslutade sin sommarturné på Linköping Arena, som för första gången används för en konsert.

Som förband på sin turné har Lars haft med sig Anna Ternheim och så även ikväll. 19.30 kliver Anna upp på scen med sitt band på fyra skickliga musiker och tillsammans levererar de en timme mycket fin musik i det passande gråmulna tandläkarvädret.

Arenan är tyvärr bara fylld till hälften och är inte full förrän Lars och hans femmannaband kliver upp på scen.

Lars släppte tidigare i år skivan Granit och morän, vilken jag själv tycker mycket om och där de nya låtarna gör sig bra live. Dessa får dock inte alls samma mottagande som de äldre hitsen. Det är inte oväntat, men lite tråkigt och detta tillsammans med regnet som smyger sig på sänker stämningen något.

En liten dal som snart följs upp av flera toppar då spelningen kommer igång ordentligt när vi får en av kvällens stora höjdpunkter, fantastiska Järnvägsspår, som följs upp av en ensam Winnerbäck med gitarr och En tätort på en slätt. Allsången och euforin är ett faktum. Andra halvan av spelningen består mestadels av klassiker som Söndermarken, Solen i ögonen och Ingen soldat.

Artist: Lars Winnerbäck

Support: Anna Ternheim

Datum: 20e augusti

Plats: Linköping Arena

Ort: Linköping

Bilder på Anna Ternheim

Våra senaste spelningar: