Winnerbäck på Linköping Arena
Publicerat den 30 juni, 2018

Bilder på Lars Winnerbäck

Ikväll hade Lars Winnerbäck turnépremiär på sin sommarturné. Efter sin senaste turné på mindre konserthus så slår Winnerbäck på stort och ger se ut på stora arenor runt om i Skandinavien med start i Linköping och avslut i Stockholm om cirka två månader.

Lisa Ekdahl startar upp som suport till Lars Winnerbäck med sin stämningsfulla stämma och välkomnande låtar. En trevlig start på kvällen och ju längre konserten pågår ju fler folk samlas framme vid scen för att lyssna och ta del av stämningen. Helt klart blev det mest sång när hon avslutar med ”Vem vet”.

Det märktes från första stund att Winnerbäck hade längtat efter att komma upp på scen igen. Den glädje han visade över mottagandet från sin gamla hemstad var tydligt märkbar. Efter knappt halva konserten växlar han upp rejält i intensitet med ”Hugger i sten” och ”Elden” efter varandra så är det bra tryck på arenan och allsången ljuder i publiken. Stunden är magisk att få uppleva. Vilken låtskatt han har!

Hela konserten är riktigt bra, med bra låtval och bra regisserat med bakgrund som stundtals ändrades med en bildskärm och lugnt och gemytligt med sänkta lampor för att få den intima känslan av närhet ibland. När han avslutar med ”Du hade tid” efter 20 låtar, inklusive två extranummer så är det en bra final på en fantastisk kväll.

Det var ett par år sedan jag såg honom men jag har sett honom ganska många gånger genom åren och det här var helt klart en av dom bästa konserterna.

Text och bild: Jocke Tollén

Artist: Lars Winnerbäck

Support: Lisa Ekdahl

Datum: 29:e Juni 2018

Plats: Linköping Arena

Ort: Linköping

Bilder på Lisa Ekdahl

Läs alla inlägg om Lars Winnerbäck | Linköping | Lisa Ekdahl

Våra senaste spelningar: