Anna Ternheim med support Viktor Olsson på Helsingborgs Konserthus
Publicerat den 21 februari, 2016
Efter att lovande och duktige Viktor Olsson inlett kvällen startar Anna Ternheim tungt och mäktigt med ”Hours” från nya plattan ”For The Young”. När denna sedan följs av ”Still A Beautiful Day” och ”To Be Gone” är succén given.

Anna Ternheim bjuder på en åktur mellan det tunga, det mäktiga och det finstämda.

Hon ger oss några covers som hon med sina avskalade tolkningar gör sina egna: en fantastisk version av Broder Daniels ”Shoreline”, Josh Turners ”The Longer The Waiting The Sweeter The Kiss” och som sista extranummer Back Street Boyslåten ”Show Me The Meaning Of Being Lonely”.

Allt sitter som en smäck: Låtvalet, musikerna, ljudet, det fantastiska ljuset, Anna själv, publiken, lokalen, mellansnacket. Det är vackert, det berör, man blir glad, man blir melankolisk, allt på en gång.

Att ha förmågan att förmedla detta till publiken är stort och Anna Ternheim har den förmågan.

Inte konstigt hon fick stående ovationer när sista tonerna tystnat.

Magiskt!

Betyg: ***** (5/5)

Band: Anna Ternheim

Support: Viktor Olsson

Datum: 20 februari 2016

Plats: Helsingborgs Konserthus

Ort: Helsingborg

Publik: 3/4 fullt

Arrangör: The Tivoli

 

Bilder på Viktor Olsson:

Våra senaste spelningar: