Petra Marklund & Erik Hassle på Helsingborgs Konserthus
Publicerat den 14 februari, 2016
Pop-soul artisten Erik Hassle inleder backad av sina två kompmusiker inför ett ¾ fullt konserthus i Helsingborg och lyckas väldigt bra inför den sittande publiken. Han spelar gammalt och nytt under det ca 45 minuter långa setet bla nya låten Smaller. Nytt album skall vara på gång i april, håll utkik!

 

Petra Marklund börjar tungt, suggestivt och mäktigt med låten Vilda Fåglar. Bara bandet är på scen och fragment av texten projiceras på  backdropen.  Konserten som sedan följer har tyngdpunkten i senaste plattan Ensam Inte Stark men vi får höra låtar från hela hennes tioåriga karriär som turnerande artist, bland annat ett medley av Septemberlåtar. Det lossnar inte riktigt förrän på slutet när hon framför Händerna Mot Himlen och hela publiken ställer sig inte upp förrän låten Det Som Händer I Göteborg mot slutet.

Scenen, ljuset, bandets vita kläder, låtvalet och allt annat är genomtänkt, framförandet är jättebra men något saknas. Det vill liksom inte riktigt lossna, sen om det beror på publiken, att det inte var fullsatt eller lokalen i sig kan jag inte svara på. Det borde funkat, alla bitarna var på plats.

Betyg: ***** (3/5)

Band: Petra Marklund

Support: Erik Hassle

Datum: 13 februari 2016

Plats: Helsingborgs Konserthus

Ort: Helsingborg

Publik: 3/4 fullt

Arrangör: The Tivoli

 

Bilder på Erik Hassle:

Våra senaste spelningar: