Popaganda Parkteatern 2016
Publicerat den 16 juli, 2016

Områdesbilder från Popaganda Parkteatern.

Idag är det dags för den sjätte upplagan av gratisfestivalen Popaganda Parkteatern i Galärparken på Djurgården. Festivalen som ofta förutser (är med och skapar?) morgondagens stjärnor.

Det börjar en artist varje heltimme och kör ett set på 30 minuter, man kan lite grovt säga att ju längre kvällen går desto mer etablerade (fler lyssningar på Spotify) är artiserna. I år har dom lyckats med något så ovanligt som att ha fler kvinnofrontade akter än manliga.

Festivalen lägger mycket krut på att vara miljömedveten, det finns rejäla återvinningsstationer och på området serveras bara vegetarisk mat, precis utanför området är det dock inte många meter till närmsta korvmoj för dem som föredrar det. Men en fantastisk falaffeltallrik hos Kajsas gör att man inte ens tänker tanken.

Alla banden håller en hög kvalité och det är en riktigt trevlig kväll. Banden vi gillade absolut mest och kommer hålla ett extra öga efter i framtiden är framförallt Alva, I am Karate och Mavrick.

Festival: Popaganda Parkteatern

Datum: 16  juli 2016

Plats: Galärparken

Ort: Stockholm

BROMMA DISCO
Först ut ikväll är Indie bandet Bromma Disco. Det är ofta tre – fyra av dem som sjunger stämmor över den sävliga popen. Under en låt kommer ordinarie trummis fram och läser en dikt till musiken.

ALVA
Alva har två låtar på Spotify och den senaste releasen ”Rule You” kom för en månad sedan. Härlig röst och detta är riktigt bra. Hon är personlig på scenen och det märks att hon lägger ner mycket av sig själv i musiken.

BOYS
Boys är Nora Karlsson med band. Hon släppte nyligen en EP, ”Love on Tour”.

I AM KARATE
Det hyllade bandet I Am Karate är mycket mer elektroniskt än de tidigare banden ikväll. Med två riktigt samstämmiga röster och en uppenbar glädje på scenen så är de riktigt bra. De släppte EPn ”In Thin Air” för ca en vecka sedan.

DOLCE
Dolces drömska musik och unika röst gör att soundet blir på det hela väldigt unikt. Vi får bland annat en ordentligt släpig variant av ”Sånt e livet”.

MAVRICK
Sist ut ikväll är Mavrick, det har blivit lite kyligt i luften och några enstaka regndroppar trillar ner. Han har en fantastisk röst och härliga dansmoves på scenen. Musiken är lätt dansvänligast ikväll och han visar mycket känsla.

Våra senaste spelningar: