Bilder på Rhymes. 

Det helt nystartade bandet Rhymes från Uppsala gör ikväll sin stockholmsdebut och med slagordet ”Punk i själen, Pop i ditt ansikte” så blir man ju helt klart nyfiken. Spelar ikväll gör även Mares och Hangman.

Första bandet ut för ikväll är Hangman, en trio från Högdalen (Stockholm). De spelar ganska rak hårdrock med få krusiduller och endel gitarrsolon. Helt okej men debbegår ärkesynden att dra över sin tid då deras kompisar i publiken ropade in dem igen.

Andra bandet ut är Mares, ett gäng 19 åriga kollat från Uppsala. Musiken kan jag bäst beskriva som det jag kallar glad pepp-pop. De har en härlig energi och full fart. De får igång dansen och det är svårt att stå still. Det är ungefär lika mycket folk som på bandet innan, men helt andra människor och målgrupper kan jag tänka. Kommer absolut hålla ögonen på dem i framtiden.

Rhymes går på och det år fullt ös genom precis hela settet. Bandet består av Tomas från Frantic Sunday, Erik från Floating, och Adam och Oscar från Kapellet. Det där med punk lyser verkligen igenom och med poppens lättfattade refränger och dansvänlig taktfasthet är allsången och dansen snart ett faktum. Publiken är med och även om man inte kan låtarna så är det mycket lätt att hänga med i energin. Så jävla bra, sån fantastisk energi. Det här är verkligen ett band att hålla koll på, detta är bara början. Fortsättningen kommer redan på fredag när de spelar på Kungsholmen.

Artister: Rhymes, Mares & Hangman

Datum: 15 juni 2016

Plats: Pet Sounds Bar

Publik: halvfullt

Ort: Stockholm

Bilder på Mares. 

Bilder på Hangman.