Veronica Maggio m.fl. på Stadion
Publicerat den 14 augusti, 2016

Bilder på Veronica Maggio

Veronica Maggio har tagit med sig Miss Li, Maja Francis och DJ-akten Sharks på sin stora Stockholm Stadion spelning. Hon gästades dessutom av Markus Krunegård, Eva Dahlgren och Håkan Hellström.

Dagen till ära är Stadion omgjord till festivalområde; komplett med foodtrucks, öltält och souvenirförsäljning.

Efter Sharks första och längsta DJ-set för dagen är det dags för Maja Francis. Publiken har börjat fylla på och Stadion är typ tredjedels full. Förutom ”Last Days of Dancing” och ”Space invades my mind” (som hon skrivit tillsammans med Veronica Maggio) får vi en avskalad version av ”Show me heaven” (Maria McKee, 1990) på typ leksakspiano. Sista låten ut blir ”Come Companion”.

Miss Li gör ett fåtal spelningar i år och hon går ut hårt från början och fortsätter i samma anda genom hela konserten. Vi får ”Dancing The Whole Way Home”, ”Spaceship” och under ”Oh Boy” klättrar hon upp på pianot och sedan dedikerar hon ”Nåt för dom som väntar” till Olle. Vi får sommardoftande ”Bonfire” som släpptes för ett par dagar sedan och hon får igång publiken till ”My Heart Goes Boom” som även hade ett härligt trumsolo som väckte publiken. Sista låten ut blir ”You could have it (so much better without me)” där hon hoppar ner i publiken och hälsar på första raden för att sedan försvinna ut och det känns tyvärr som vi inte hann tacka henne ordentligt.

När Veronica Maggio går på så märks det att det är detta folk har väntat på. Stadion är full till sin kapacitet för kvällen och publiken är med från första låten. Det dansas mycket och en stor del av publiken är tjejer.

Kvällen till ära har hon, förutom fullt band, även en stråksektion och många gästartister. Den första av gästartisten blir Markus Krunegård som gästar henne på ”Vi kommer alltid ha Paris”. På ”Mitt Hjärta Blöder” blir vi ombedda att plocka fram telefonerna och starta Veronica Maggio appen(!) och Stadion fylls av skärmar i olika färger.

Nästa gästartist blir Eva Dahlgren som är en av Maggios förebilder. Tillsammans kör de ”Vem tänder Stjärnorna” och ”Inga kläder”. Vem tänder stjärnorna är en av de låtar som får mest allsång för kvällen och det var rent magiskt. Under Ayahuasca får vi ett gigantiskt, vitt konfettimoln. ”Gjord av sten” gästades sedan av Petter Winnberg som varit med och skrivit låten.

”Sergelstorg” fick väldigt mycket gensvar av publiken och sedan är det dags för kvällens sista stora överraskning som blir Håkan Hellström. Publiken blir galen, skriker och flera gråter. De spelar två låtar tillsammans: ”Förlorad för alltid” och ”Hela huset”. Sedan är det bara upploppet kvar och hon avslutar med ”Jag kommer” och ”Den första är alltid gratis”.

Två och en halv timme med Veronica Maggio med gäster och det blev aldrig tråkigt; det var fint, ösigt, roligt och en riktigt, riktigt bra kväll.

Text: Liselott Lindberg
Foto: Christer Tille

[yasr_overall_rating size=”small”]

Artist: Veronica Maggio

Support: Miss Li, Maja Francis

Datum: 13 augusti 2016

Plats: Stockholms Stadion

Publik: 20 000

Ort: Stockholm

Hela låtlistan
Veronica Maggio:

Vi mot världen
Dom sa!
Finns den så finns det flera
Va kvar
Femton
Verkligheten
Vi kommer alltid ha Paris – med Markus Krunegård
Mitt hjärta blöder
Snälla bli min
Välkommen in
Gammal sång
Måndagsbarn
Låtsas som det regnar
Galaxen
Vem tänder stjärnorna – med Eva Dahlgren
Inga kläder – med Eva Dahlgren
Dallas
Trädgårn en fredag
17 år
Havanna Mamma
Dumpa mig
Svart sommar
Ayahuasca
Play och sen repeat
Gjord av sten –  med Petter Winnberg
Satan i gatan
Sergels torg
Storma tills vi dör

Förlorad för alltid – med Håkan Hellström
Hela huset – med Håkan Hellström
Hädanefter
Jag kommer
Den första är alltid gratis

Bilder på Miss Li

Bilder på Maja Francis

Läs alla inlägg om Maja Francis | Miss li | Stadion | Veronica Maggio

Våra senaste spelningar: