Crystal Castles på Berns
Publicerat den 29 oktober, 2016

Det kanadensiska electronica bandet Crystal Castles släppte för ett par månader sen nya albumet Amnesty (I) och nu är bandet tillbaka i Sverige.

Från början släpptes spelningen till Debaser Strand, men efter hårt tryck på biljetter och slutsålt ett par månader innan konserten så flyttade man spelningen till Berns, som även det sålde slut snabbt. Det är första gången bandet är i Sverige med nya vokalisten Edith Frances och man blir alltid lite orolig och nyfiken på hur det kommer funka.

Redan innan bandet entrar scenen så testas strobarna och vi får en liten antydan om vad som komma skall. Kända för sina intensiva liveshower är det spännande att se hur Edith lyckas hålla fanan efter Alice och det gjorde hon med bravur. Hon förmedlar en sån galen energi, tar plats på hela scenytan, dränkt i blixtljus från konstanta stroboskop och ibland lämnar hon även scenen för att ha kontakt med en entusiastiska publiken. Medan Edith kräver sin plats och skapar magi med sin röst så står Ethan Kath som alltid så jäkla stadigt coolt bakom sina instrument och skapar en Crystal Castles unika ljudbild förstärkt av en kille på trummor.

När jag lämnar Berns så är det återigen i ett glädjerus och längtan efter att få se Crystal Castles snart igen!

Artist: Crystal Castles

Datum: 28 Oktober 2016

Plats: Berns

Ort: Stockholm

Publik: Slutsålt

Arrangör: Monstera

Läs alla inlägg om Berns | Crystal Castles

Våra senaste spelningar: