The Vaccines på Berns
Publicerat den 26 oktober, 2012
Ikväll spelade de sedan starten superhypade indierockarna The Vaccines på Berns.

Först ut ikväll var dock duon Deap Vally som med bara trummor, gitarr och sång kör retro inspirerad skitig rock. Ljudbilden är förvånansvärt tjock med tanke på mängden instrument, den kompletteras mycket bra av den lite skitiga rösten med ett riktigt bra riv i.

När The Vaccines går på så står jag längst fram i fotodiket och golvet i det anrika huset vajar redan under första låten. Trycket är stort och fansen är fanatiska och kan låtarna. Vi får höra tillexempel ”Teenage Icon” från senaste plattan ”Come Of Age” och personliga favoriten ”Aftershave Ocean”. Självklart blandas de nya låtarna upp med de stora hitsen som ”Post Break- Up Sex”, ”A Lack Of Understanding”, ”If you wanna” och får igång publiken ordentligt under ”All in White”.

Detta var fjärde gången jag såg The Vaccines och första gången jag ser att de faktiskt tappar publiktrycket emellanåt. Jag hoppades på att det var för att låtarna från nya skivan inte är lika inarbetade men man tappar intensiteten även en bit in i de riktigt stora hitsen som alla kan. Detta faktum överskuggar dock inte det faktum att de var fantastiska och publiken (och jag) gillade dem från första tonen. När jag går där ifrån kan jag inte låta bli att nynna på ”If you wanna” och jag märker att jag för andra gången den här veckan får jag lite ont i huvudet och ansiktet för att jag ler så mycket under en konsert.

Betyg: *****

Huvudband: The Vaccines

Support: Deap Vally

Datum: 26 oktober 2012

Plats: Berns

Ort: Stockholm

Arrangör: Luger

Publik: ca 950 personer

Bilder på Deap Vally:

Läs alla inlägg om Berns | Deap Vally | The Vaccines

Våra senaste spelningar: