The Vaccines på Medis
Publicerat den 17 oktober, 2015
The Vaccines starades 2010 och släppte den hyllade debuten ”What Did You Expect from the Vaccines?” 2011. I år släppte de sin tredje platta ”English Grafitti”. De har sedan starten varit enormt hyllade och med ett stilsäkert sound av rak engelsk indierock så känns de som ett mycket äldre band. Det känns som den här musiken är tidlös och alltid har funnits, undantaget är att de på senaste skivan trillade ner i remix-träsket och gav några av låtarna en tydlig 2015 stämpel. Sist vi såg dem var för nästan exakt tre år sedan på turnén för andra platta ”Come of Age”.

Kvällen inleds av Londonbaserade Kid Wave som startades av Lea Emmery från Norrköping. De släppte sin första full-längdare ”Wonderlust” 2014 och det är (en av?) de första gångerna de spelar i Stockholm. Många har dykt upp och Medis är redan lite mer än halvfullt. Musiken går nästan i samma kategori som The Vaccines: indierock, men lite mer poppigt och lite mörka melodier. Det här är riktigt bra och jag ser fram emot att lyssna på dem mer och hoppas se dem igen snart. Ett riktigt hett tips!

När The Vaccines kommer in på scenen är Medis fullt och till första låten ”Handsome” så gungar golvet riktigt. Vi får allsång på andra låten ”Werckin’ Bar (Ra Ra Ra)”. Efter tredje låten (totalt ganska exakt sex minuter – här går det undan!) blir vi fotografer uteskorterade men jag får höra början på min favoritlåt från nya plattan: ”Dream Lover”. Det är mycket energi i dem idag och bra röj både i låtarna och i uttrycket. Det gläder mig att se att Justin Hayward-Young (sång/gitarr) släpper gitarren och micstativet ibland och går in för mer publikkontakt.

Band: The Vaccines

Support: Kid Wave

Datum: 16 oktober 2015

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Publik: Slutsålt

Bilder på Kid Wave:

Läs alla inlägg om Debaser Medis | Kid Wave | The Vaccines

Våra senaste spelningar: