Parkfesten i Klippan
Publicerat den 5 juni, 2016

Parkfesten i Klippan som är inne på sitt 39:onde år startade i tryckande hetta, tog en paus pga åskväder och ösregn och avslutades i en något behagligare temperatur.

Enligt festgeneralen Anders Lillpunkaren Nilsson, som är musikhandläggare hos huvudarrangören Studiefrämjandet, hade det inte varit så här mycket folk på många år. Mycket kan nog bero på den mycket starka lineupen med nyligen återförenade Johnny & Dom Andra som jokern i leken.

Banden som spelade var: Fyren, Samethings, Toughened, Act My Age, Apa State Mental, Sekten, Driftwood Sign, Johnny & Dom Andra och slutligen Legendary Lovers som inte spelat på Parkfesten sedan 1986 då den hölls i Himlabackarna, ett evenemang som fortfarande låter tala om sig. (”Om du kommer ihåg Parkfesten i Himlabackarna var du inte där”).

Om årets upplaga kan man säga att Anders fått ihop ett suveränt startfält, bra blandning mellan hårdrock, skrammelrock, folkrock, klippanpop och powerpop. Det fanns med andra ord något för alla smaker vilket den blandade publiken tyder på.

Om jag skall nämna något som jag tycker stack lite extra ut var det Apa State Mentals energiska skrammel som jag hört på Spotify men inte live tidigare och Legendary Lovers, som gjorde en mycket bra spelning. Även Johnny & Dom Andra hade höjt ribban sedan jag såg dom på Norrehus förra fredagen och jag ser fram emot att se dom igen.

Jag hoppas att årets Parkfest inspirerar arrangörer och publik så att nästa års upplaga blir minst lika bra och att ännu fler hittar dit för att få en trevlig eftermiddag och kväll. Jag kommer definitivt att gå dit 2017.

[yasr_overall_rating size=”small”]Arrangemang: Parkfesten

Datum: 2016-06-04

Plats: Stadsparken

Ort: Klippan

Bilder på Fyren.

Bilder på Samethings.

Bilder på Toughened.

Bilder på Apa State Mental.

Bilder på Sekten.

Bilder på Driftwood Sign.

Bilder på Johnny & Dom Andra.

Bilder på Legendary Lovers.

Våra senaste spelningar: