Först ut på Norrehus ettårsdag är återuppväckta Rebellelementen som bjuder oss på ett urval kända och mindre kända punkcovers.

Dagen till ära är dom maskerade till oigenkännlighet (?) i svarta kläder och svarta masker. Förra gången dom spelade för flera årtionden sedan bar dom baddräkter i USA:s färger så utvecklingen har onekligen gått framåt. Publiken är med på noterna och glädjeyran stiger till nya höjder när dom som sista nummer bjuder på Kommissarie Roys låt ”Klippanpåg”. Jag hoppas vi får se Rebellelementen igen för det här var riktigt bra.

Kvällens huvudakt Pushtwangers som hade sin storhetstid under mitten av 80 och början av 90-talet gästade senast Norrehus -88. Dom inleder med låten ”We are the Pushtwangers and you´re not”.Musiken, som ligger i skärningspunkten där Sex Pistols möter Beach Boys, har snurrat på skivtallriken (ok, Spotify…) några veckor och mina förväntningar var mycket högt uppskruvade.Tyvärr infriades dom inte riktigt, kanske beroende på att det inte blev det där riktiga draget det hade blivit om det varit fullsatt, kanske beroende på att mina förväntningar var orimligt höga eller något annat.Sångaren, den karismatiske Nome, jobbar hårt för att få fart på den tyvärr ganska fåtaliga publiken men det tänder aldrig riktigt trots Pushtwangers bra låtar.

Oavsett vilket så är det en bättre upplevelse att lyssna på livemusik och träffa folk än att sitta framför TV:n och titta på Melodifestivalen…

Artist: Pushtwangers

Support: Rebellelementen

Datum: 2016-05-14

Plats: Norrehus

Ort: Klippan