Opeth på Gröna Lund
Publicerat den 14 september, 2012
Opeth bildades i Stockholm 1990, genom karriären har de haft lite olika inriktningar och ett antal olika bandmedlemmar. Vädret har under dagen varit regnigt och hösten har verkligen legat i luften, men som tur är har det klarnat upp och blivit en fin men lite kylig sensommarkväll. Det är mycket folk som har kommit för att se Opeth och det är riktigt fullt framför scenen.Jag har lite svårt att kategorisera Opeths musik, den glider mellan death metal till jazz och lika snabb tillbaka igen. Man blandar fantastiskt vackra melodiska och suggestiva stycken med tyngre partier. Mikael Åkerfeldts sång går från vacker och tonsäker till en härligt mörk och klar growling. De snabba växlingarna gör det hela väldigt intressant och konstant överraskande. Det är ibland väldigt svårt att avgöra när låtarna börjar och slutar och många låtar är runt 10 minuter långa med långa instrumentala partier.

Att se Opeth på Gröna Lund var en riktigt bra upplevelse och det känns som en klassisk spelning. De själva var väldigt glada åt att stå på samma scen som bland andra Bob Marley och Lotta Engberg har stått på… Ironi eller inte, det är riktigt roligt att ha ett band som Opeth på en stor scen som enda band för kvällen. Det är härligt att se att man vågar satsa på den här typen av musik och att det drar mycket folk. Variationen i musiken gör att det tar lång tid innan man tröttnar (jag är inte ens nära) och de kommer absolut finnas mycket mer i mina hörlurar i kollektivtrafiken framöver.

Betyg: *****
Band: Opeth
Datum: 14 september 2012
Plats: Gröna Lund
Ort: Stockholm
Läs alla inlägg om Gröna Lund | Opeth

Våra senaste spelningar: