Hultsfredsfestivalen fredag
Publicerat den 15 juni, 2012

Fredag den 15:e juni, andra dagen på Hultsfredsfestivalen.

Tribes inledde fredagen kl 13:00 på vita scenen. Folk var lite sömndruckna och lojja och då passade Tribes lungna indie-rock perfekt.

Cosmo Jarvis är singer/songwritern från Storbritannien som med sitt band berättar fantastiska och roliga historier med sin musik som går från folkmusik till punk via reagge och lite annat som passar. Passar perfekt med lite armkroksdans! De är inte världsmästare på sina instrument och det är första gången som den nya trummisen spelar med dem. Men de gör det hela tiden med glimten i ögat och har tät kontakt med publiken. Fantastiskt roligt och underhållande!

The Soundtrack of Our Lives har inlett sin farvälturné i år. Många var och såg dem på den blåa scenen i Hultsfred.

Katzenjammer är ett perfekt exempel på hur det fungerar på festivaler. ”Jag har inget att göra och springer in här och kollar” Å så fantastiskt! De fyllde den vita scenen och vilken stämning! Den var på topp och alla tjejerna utstrålar fantastisk spelglädje. De byter instrument med varandra mellan varje låt och bjuder upp fans att vara delaktiga på scenen. Stämningen är på topp och detta är för mig bästa hittills på festivalen! Fantastiskt!

Alina Devercerski fick starta upp festivalens andra dag. Det gjorde hon i ett så gott som fullsatt yellow stage. En grymt bra början på dagen med fantastisk electro och publiken var inte svåra att dansa och sjunga med till hennes musik.

Anna Ternheim framför sin lugna och stämmningsfulla musik. En lugn och härlig musik som passar väldigt bra i det fantastiska vädret och den mestadels sittande publiken framför Green Stage.

Bombay bicycle club gör dagens första spelning på Blue stage och det är en bra spelning med mycket energi, fart och gläjde.

Markus Krunegård gör en väldigt bra spelning på Hultsfreds Green Stage. En spelning som lyfter ytterligare av publikens respons och den fantastiska inramningen han får denna varma tidiga junikväll.

Charli XCX bjuder på galet bra, dansvänlig electro som klart hade förtjänat en betydligt större publik än den som hittat hit, medan EM i fotboll (Sverige – England) pågick på Blue Stage.

Au palais är en syskonduo som spelade på yellow stage under fotbollsmatchen Sverige – England. De skapar en väldigt spännande och intressant elekronisk musik med en mystik som ibland får mig att tänka på Fever ray.

Kasabian gör sin första Sverige spelning någonsin på Hultsfred idag. Deras suggestiva musik får med sig publiken som river upp ett damm-moln utan like. Kasabian gör mycket bra ifrån sig och jag hoppas innerligt att få se dem igen på svensk mark snart.

The Cardigans gjorde idag en unik spelning på gröna scenen i Hultsfred, de spelade hela sin skiva Grand Turismo. Ett tacksamt jobb då skivan är fullspäckad med hitlåtar som ”Erase / Rewind”, ”Hanging Around” och ”Junk of The Hearts”.

AlunaGeorge spelade på den gula scenen när alla var som mest upptagna med att göra annat. Bandet är sammansatt av bland andra Aluna Francis och George Reid. Musiken är bra dansvänlig electro-pop.

Kultbandet The Cure stod idag på gröna scenen i Hultsfred och gör en kultförklarad spelning som varade långt efter soluppgång. Bandet startade i Storbritannien 1976 och har släppt ett antal skivor. Bandet headlinear Hultsfredsfestivalen och har dragit många besökare framför scenen.

Text & bild: Christer Tille och Lotta Lindberg

Våra senaste spelningar: