Missa inte på Lollapalooza fredag.
Publicerat den 26 juni, 2019

Bilder på: Molly Sandén, The Hellacopters och Halestorm

Lollapalooza som under många år arrangerat musikfestivaler, i bland annat Chicago, Paris, São Paulo och andra städer runt om i världen, har äntligen bestämt sig för att tillsammans med LiveNation komma till Sverige och då på Gärdet i Stockholm. Det bjuds på tre dagar, av fantastiskt musik inom väldigt varierande genrer och även massa bra band som börjat ta plats i musikvärlden till tyngre namn som varit med länge. Dessutom med det för Sverige lite ovanliga inslaget att även söndag är festivaldag, superskoj!

Jag inser snabbt när jag tittar på schemat, att det är 4 olika scener och det finns inte någon möjlighet att se ens i närheten av allt jag vill. Det blir till att börja planera och verkligen se det jag helst vill se, alternativt gå på en konsert för att se så mycket som möjligt och sen skarva och runda av när det börjar bli dags att gå till nästa scen, men sånt är festivallivet, fullt av kompromisser för att få se så mycket som möjligt.

Fredag:
Sandra Mosh

(Perry´s Stage 15:15 – 16:15)

En DJ som jag upptäckte via Musikguiden i P3, där hon bjöd på en grym show och fantastisk musik via radion. En tid när jag ofta satt i bilen och tack vara Sandras program fick sån fredagspepp och känslan av att vilja ut på någon go klubb med fantastiskt musik. Sandras Moshs starttid är inte den mest tacksamma,15:15 en fredag, men jag är säker på att det här kommer bli magiskt bra och jag ser fram emot att vara där.

Molly Sandén

(Tower Stage 16:00 – 17:00)

2018 släpptes albumet ”större”, var en riktigt hitkavalkad och en skiva jag lyssnat flitigt på. Nyligen släppte senaste skivan ”Det bästa kanske inte hänt än” som även den är en är en skiva med mycket känsla.

Alltid otroligt bra live och en energiboost som smittar av sig. Fantastisk röst och det brukar bjudas på en härlig show. Kommer bli spännande att se Molly Sandén igen.

Billie Eilish

(Tower Stage 20:00 – 21:00)

Jag inbillar mig och tror det är väldigt få som missat den här fantastiska och kreativa 17 åringen vars musik hörs överallt, låtar som ”Bad Guy”, ”Bury a Friend” och ”When the party´s over”. Jag vet inte alls vad jag förväntar mig av den här konserten, men är helt säker på att jag MÅSTE se den och det kommer med all säkerhet var helt galet bra!

The Hellacopters

(Park Stage 21:15 – 22:30)

Fredagskvällen kommer jag avsluta med att se ren och rå rock ´n´roll! Legendariska The Hellacopters intar Park Stage. Bandet grundades -94 i Stockholm och har släppt 7 skivor och den mest spelade låten på Spotify och troligen mest kända är  ”I´m in the band” som jag gissar att dom flesta hört, antingen som The Hellacopters orginalversion eller tolkad i någon annan form. Jag har sett dom tidigare och räknar med att bli fullt ös, svettigt och sådär härligt nostalgiskt med mycket allsång från publiken.

Sen är förhoppningen att hinna se Imenella, Halestorm och Hurula.

Festival: Lollapalooza

Datum: 28 – 30 Juni 2019

Plats: Gärdet

Ort: Stockholm

Våra senaste spelningar: