Lollapalooza som under många år arrangerat musikfestivaler, i bland annat Chicago, Paris, São Paulo och andra städer runt om i världen, har äntligen bestämt sig för att tillsammans med LiveNation komma till Sverige och då på Gärdet i Stockholm. Det bjuds på tre dagar, av fantastiskt musik inom väldigt varierande genrer och även massa bra band som börjat ta plats i musikvärlden till tyngre namn som varit med länge. Dessutom med det för Sverige lite ovanliga inslaget att även söndag är festivaldag, superskoj!

Jag inser snabbt när jag tittar på schemat, att det är 4 olika scener och det finns inte någon möjlighet att se ens i närheten av allt jag vill. Det blir till att börja planera och verkligen se det jag helst vill se, alternativt gå på en konsert för att se så mycket som möjligt och sen skarva och runda av när det börjar bli dags att gå till nästa scen, men sånt är festivallivet, fullt av kompromisser för att få se så mycket som möjligt.

Lördag:


The 1975

(Tower Stage 17:30 – 18:30)

The 1975 från Manchester, är ett sånt där band som jag upptäckte när dom släppte sitt självbetitlade debutalbum 2013 och framförallt låten ”chocolate” är en sån där låt som gör sig påmind väldigt ofta. Jag såg dom för några år sen och minns att det var magi, men sen har jag missat dom ett antal gånger och nu tänker jag inte göra om det. När jag försöker hitta ett ord att sätta en genre på bandet så vill jag bara säga att det är superbra, men så ville jag få lite ide om vad andra säger och fick upp följande förslag: Indierock, alternativa rock, elektronisk rock, indiepop, syntpop mm, så det är ju en storbredd om man vill sätta en genre, själv tycker jag helt enkelt det är fantastisk musik som behöver upplevas och ses live!

Great Van Fleet

(Tower Stage 19:30 – 20:30)

Great Van Fleet, från Frankenmuth i Michigan och grundades 2012. Jag har sett videos från några av deras spelningar, men missat när dom varit i Sverige. Nu är det äntligen dags, musikmässigt tänker jag på en ny, yngre generation musiker med inspiration och influenser från 70-tals rock´n´roll, typ Jefferson Airplan, Eric Clapton, Led Zeppelin och The Doors mfl. Men helt ärligt har jag ingen aning om vad jag väntar mig. Men det kommer bli jäkligt roligt och spännande att få se och uppleva Great Van Fleet, så det vill jag verkligen inte missa.

Foo Fighters

(Tower Stage 21:45 – 23:45)

Foo Fighters, ett av världens största och bästa rockband gör en festivalspelning i Sverige, då tänker jag vara där.

Sen är förhoppningen att hinna se IAMDDB, The Hives, Rebecca & Fiona och Mike Perry.

Festival: Lollapalooza

Datum: 28 – 30 Juni 2019

Plats: Gärdet

Ort: Stockholm