Peace & Love: Uggla stämmer upp!
Publicerat den 28 juni, 2012
Magnus Uggla har gjort musik sedan innan jag var född och jag tror majoriteten av alla svenskar är uppvuxna med Magnus Uggla i någon form. Publiken har strömmat till Fantasia och är otroligt pepp. De hoppar och klappar till låtarna som spelas redan innan bandet går på.  

Från första takten är det helt rätt. Publiken är med på alla noter, sjunger, stojjar och hoppar. Herr Uggla själv är i sina kommentarer kaxig och överlägsen, precis som han ska vara.

Det har samlats väldigt mycket folk framför Fantasia och jag hör kommentarer långt bak i publiken som ”Här kan vi stanna, här ser vi i alla fall en skärm”. Jag tror att det samlades fler människor på denna spelning än man räknat med.

Vi får höra stor variation på låtarna, både från hans tidigare punkdagar och hans lite senare buskis låtar. Jag personligen är väldigt svag för de gamla punkiga låtarna och jag får verkligen hela min fix då jag får höra klassiker som ”Varning på stan”, ”Jag skiter” och ”Hand i hand”. Vi får även höra nya singeln ”Tänker på dig” som är country inspirerad och jag misstänker starkt kan läggas till hans långa rad av sommarplågor.

Men höjdpunkten är utan tvekan när ”Kung för en dag” drar igång, jag står (lite otippat) ca 50 meter upp i luften i en skylift och även på avstånd så överröstar publiken scenen och musiken med råge. Det uppstår spontana ”hopp-hoper” lite överallt i publiken och jag tror att precis alla har nävarna i luften.

Under hela spelningen håller han dessutom lugnet och är cool, inget märkvärdigt med att tusen och åter tusentals människor som står och hysteriskt skriker ens låtar. Han är inte typen som tackar publiken för att dom kom, det är ju självklart att dom är där för att se honom, han är ju bäst och han vet det!

Betyg: *****
Datum: 27 juni 2012
Plats: Fantasia, Peace & Love
Ort: Borlänge
Publik: Skitmånga, om inte alla.
Läs alla inlägg om Magnus Uggla | Peace & Love 2012

Våra senaste spelningar: