Peace & Love: Hoffmaestro
Publicerat den 30 juni, 2012

Hoffmaestro är ett av Sveriges bästa liveband, ingen fråga om den saken. De har skyhöga förväntningar på sig när dom kommer ut på scenen, deras spelning på Peace & Love 2010 är beryktad som en av de bästa i Peace & Loves historia och marken gungade riktigt ordentligt då. 

Det är fart från första takten och få artister ställer så höga krav på sin publik som Hoffmaestro. De pratar och interagerar väldigt mycket och godtar inte något stillasittande eller tystnad utan triggar igång hela publiken, långt ut på parkeringen. Folk kommer ut från epicentrum av publiken alldeles rödmosiga och helt slut. Att gå ”all-in” på en Hoffmaestro konsert kräver mycket god grundfysik eller en jäkla vilja.

Det är elva medlemmar i Hoffmaestro och det finns inte någon som är tråkig, alla hittar på tokerier och var man än tittar på scenen händer det tio galna saker till, samtidigt.

Men de tar faktiskt och lugnar ner det hela en stund och Jens Malmlöf berättar bland annat om hans inte helt lyckade sexliv som mynnade ut i att han skrev hitten ”Young dad”.

Istället för vad jag misstänker är något som skulle ha kunnat bli en riktigt grym wall of death som den 2010 så väljer man att göra en lite mer harmlös version och Melo och Jens springer ut och har sång duell mellan de olika sidorna.

Hur mycket marken gungar? Jag hade velat ha en sån seismograf på den här stackars ängen, för visst gungar marken. Massor!

Betyg: *****
Datum: 30 juni 2012
Plats: Utopia, Peace & Love
Ort: Borlänge
Publik: Många, många tusen
Läs alla inlägg om Hoffmaestro | Peace & Love 2012

Våra senaste spelningar: