Peace & Love: Rise Against
Publicerat den 27 juni, 2012
Rise Against är hardcore/punk bandet som blev kända för sin väldigt politiska och krig-kritiska powerballad ”Hero of war”. Det vi får höra idag är dock allt annat powerballader, det är röjigt i varenda takt och drivet hålls igång av trummisen Brandon Barnes som måste vara lätt skogstokig för att lyckas hålla det tempot så länge.På scenen så hoppas, studsas och snurrar det frenetiskt och samtliga bandmedlemmar levererar en himla energi som känns långt bak i leden.Publiken klappar gärna med när tillfälle bjuds och det hoppas en hel del längst fram. Sen efter 44 långa minuter kommer Låten och allsången är komplett i verserna och lätt öronbedövande i refrängen. Tim McIlrath framför ”Hero of war” ensam på akustisk gitarr. Låten handlar i korta drag om en soldat som drar ut i krig och de motsättningar, svåra beslut och hemskheter han möter.Tråkigt nog är det många som lämnar konserten efter den låten och missar ytterligare 25 minuter av hejdlöst röj. De tillägnar en låt till Dropkick Murphys som är ett av de banden de träffar ofta på sina turnéer världen över. Publiken hoppar och sjunger med i den energiska ”Give it all”.”You guys are our saiviors” säger Tim när han tackar för att de fick komma. Det må vara skamlöst publikfrieri men det går hem och sedan avslutar man med en riktigt bra och lång version av sin näst största radiohit, ”Savior” och jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att se dem igen.Betyg: *****
Datum: 27 juni 2012
Plats: Fantasia, Peace & Love
Ort: Borlänge
Publik: Massor
Läs alla inlägg om Peace & Love 2012 | Rise Against

Våra senaste spelningar: