1. Biffy Clyro på Arenan 2. The Happy Hippo Family på Debaser Slussen 3. Musikkollektivet 4. Dennis Lyxén i Invasionen spelar sista kvällen på Debaser Slussen. 5. The Tallest Man on Earth på Gröna Lund 6. Justin Bieber på Globen 7. Bon Jovi på Stockholm Stadion

 

I skrivandets stund går solen ner på denna sista dag av 2013. Det har varit ett väldigt händelserikt år, speciellt på festivalfronten: Peace & Love gick i konkurs, Bråvalla uppstod, Hultsfred flyttade Stockholm (!) och en ny Hultsfred uppstod i Hultsfred. Debaser Slussen fick stänga då det börjar bli dags att riva stället om några år. Otippat nog så var februari och november riktigt stora konsertmånader. I november hände så mycket i Stockholm att jag tycker dom borde buntat ihop det och gjort en gigantisk inomhusfestival på Globenområdet. Man kan ju hålla tummarna inför 2014!

Året började med den största händelsen tänkbart (enligt mig) Biffy Clyro släppte ny platta och gav sig ut på en turné som tog flera varv över Europa under året. De stod för en av de absolut höjdpunkterna under året enligt mig, mina två bästa konserter har helt klart varit Biffy Clyro på Arenan och The Happy Hippo Family på Debaser Slussen. The Happy Hippo gav mig en vitamin-lycko injektion som varade i veckor. Jag minns även magin på många andra konserter, tillexempel Josh Groban, Thåström, Musikkollektivet och Baroness. Mest högljutt måste ha varit Avicii och Justin Bieber. Störst för mig var kanske att för första gången få se och dessutom fota Bon Jovi.

Sommaren var på det stora hela fantastisk, den var lång och varm med många fantastiska sommarkvällar. Precis vad vi behövde efter blötåret 2012. Gröna Lund gjorde en fantastisk säsong med mängder av bra artister.

2014 närmar sig med stormsteg, bara några timmar kvar. Det ser ut att bli ett strålande år: This is Hultsfred och Väsby Rock Festival kör vidare, Bråvalla har släppt bla Iron Maiden som headliner. En helt ny festival i Stockholm STHLM Fields har släppt bla Metallica och Slayer. Peace & Love ska tydligen återuppstå i Borlänge, om än i mycket liten omfattning. Här på LiveNews inleder vi festivalsäsongen redan i januari! Det gör vi med en mycket lovande hardcorefestival Vivens Mortua.

Ha ett riktigt gott nytt år och vi ses framför scenerna under 2014!

(Omslagsbild: Josefine Björklund)