Yohio på Annexet
Publicerat den 5 oktober, 2013

Yohio gör sin avslutar sin turné ikväll på Annexet. Till sin hjälp har han dagen till ära Gackt, en japansk superstjärna som hjälper till på två låtar.

Vi får ett riktigt långt set på (enligt Yohio) 22 låtar. Mest allsång var det på ”Revolution”, ”Himlen är oskyldigt blå”, ”rain ~A acene drenched in rain~”, ”Our Story” och självklart ”Heartbreak Hotel”. Mellan låtarna får vi vid flera tillfällen långa skrikpauser, som är generella kärleksförklaringar.  Yohio berättar att det är trummisen Fredrik Widigs sista kväll med bandet då han valt att gå vidare till andra utmaningar. Vi får även en låt med bandet tillsammans med en annan sångare, då går de under namnet Desaiha.

Det är en ganska ovanlig mix på en Yohio konsert: Publiken är delvis mycket ung och musiken är riktigt hård. Mycket fokus ligger dessutom på annat än just musiken, som utseende men med tonvikt på framförallt individualism och acceptens.

Så ta inte miste, trots åldern på publiken och de många rosa detaljerna: det är riktigt hård musik. Vi får höra Yohio både growla och spela snabba gitarrdueller. Detta kombinerat med alla fina, kreativa hemgjorda skyltar med ”YOHIO” i glitter på gör det till en lätt surrealistisk upplevelse. Det mest beundransvärda och viktigaste  är dock inställningen till andra människor: Vi ska acceptera andra för den de är: oavsett musikstil, hårfärg, land man kommer ifrån och allt annat. Kärlek till alla. Det är en fantastiskt fin och grundläggande tanke som jag hoppas att fler kan anamma.

Betyg: *****

Band: Yohio, Gackt,

Datum: 5 oktober 2013

Plats: Annexet

Ort: Stockholm

Arrangör: Live Nation

Läs alla inlägg om Annexet | Desaiha | Gackt | Yohio

Våra senaste spelningar: