YOHIO lockar ung publik
Publicerat den 13 september, 2013
Artonåriga Yohio har hållit på med musik nästan hela sitt liv, men fick sitt stora svenska genombrott först när han ställde upp och kom tvåa i Melodifestivalen tidigare i år. Innan dess har han varit gitarrist i Visual Kei-bandet Seremedy.

Yohio med band kliver på scen nästan exakt halv åtta till ett öronbedövande skrik från publiken. Publiken är väldigt energiska och redan efter några låtar skriker dem ”YOHIO” om och om igen på uppmaning av den karismatiska sångaren.

Under timmen som följer så framför han låtar både på engelska och japanska, varav många framkallar allsång bland de främre raderna.

Han spelar låtar som ”REVOLUTION”, ”You’re The One”, ”Our Story”, ”SKYLiMiT” och självklart sin hit ”Heartbreak Hotel” från Melodifestivalen.

Publiken som till stor del består av yngre tonåringar och barn med sina föräldrar fyller knappt lokalen till hälften, och det står snabbt klart att arrangören gjorde rätt i att inte ha någon åldersgräns på den här spelningen.

Att han har många unga fans märks även på showen, som bland annat innehåller uppmaningar till att göra vågen och leksamma försök att lista ut hans låttexter tillsammans. Mest skratt framkommer dock när Yohio gör sina klädbyten och hans band tar tyglarna.

Emellan vad som känns som lekledar-stunder så bjuder han dock på en fantastisk show. Kanske inte alltid för mig, men definitivt för hans målgrupp.

Betyg: *****
Huvudband: Yohio
Datum: 13 september 2013
Plats: Flygeln
Ort: Norrköping
Publik: Halvfullt
Läs alla inlägg om Flygeln | Yohio

Våra senaste spelningar: