The Free Project presenterar Musikkollektivet och Bara På Låtsas på Nalen
Publicerat den 3 november, 2013

Bilder på Musikkolleketivet

The Free Project är en ideell organisation som drivs av Camilla Gustafsson och arbetar för att hjälpa föräldralösa barn i Ghana. För ett år sedan anordnade hon en liknande gala på Fasching som ledde till att hon kunde åka ner till Ghana och hjälpa till att bygga ett barnhem. Målet i år är att kunna bygga en skola. Kvällen går under parollen ”Dansa för en bättre värld” och på scenen står Musikkollektivet och Bara På Låtsas. De har även skrivit en låt ihop för projektet som heter ”Så nära” där alla intäkter går till projektet.

Kvällen börjar med att Musikkollektivet går på scenen och de befäster vad jag redan visste; vilket fantastiskt liveband! Samspelet, glädjen och de tröstrika texterna. Det händer något hela tiden på scenen, man vet liksom inte var man ska titta och man kan verkligen inte bli uttråkad. Det här är en sån spelning som är svår att plåta, inte bara för att det är folk överallt utan framförallt för att jag inte kan låta bli att dansa. Jag kommer dessutom på mig själv med att fånle vid flera tillfällen.

Det blir svårt att följa upp en sådan spelning men Bara på Låtsas går på och gör verkligen ett bra jobb. Tio killar från Värmland som får igång dansen ordentligt. Naturligtvis har de en blåssektion som ackompanjerar rappen. Även det här är glädje- och energimusik.

Till sista låten så kommer Camilla upp på scenen och berättar lite om projektet och vi får höra låten ”Så nära” som banden har skrivit tillsammans. Nu är det 18 man på scenen och (minst) fem frontfigurer. Glädjen och energin håller i sig.

Av princip tänker jag inte betygsätta denna kväll, detta handlar om något annat. Ett fantastiskt initiativ att på ett positivt sätt hjälpa barn som har det svårt. Kvällen handlade mycket om glädje, om att dansa, ha roligt, hjälpa andra, och hopp om framtiden, inte om tragiska levnadsöden. Det befäster verkligen uttrycket: Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Här kan du stödja projektet.

Band: Musikkollektivet & Bara På Låtsas

Datum: 2 november 2013

Plats: Nalen

Ort: Stockholm

Arrangör: The Free Project

Bilder på Bara på Låtsas:

Bilder på Camilla Gustafsson och båda banden tillsammans:

Våra senaste spelningar: