The XCERTS på Nalen Klubb
Publicerat den 6 mars, 2024

Bilder på The XCERTS.

Skotska The XCERTS är äntligen tillbaka i Stockholm. Med sig har de Hearts som support.

Sist jag såg The XCERTS var för lite mer än tio år sedan som förband till mitt favoritband Biffy Clyro och har hållit utkik efter dem sedan dess. Bandet startade 2001 i Aberdeen och senaste plattan “Learning How To Live And Let Go” kom i augusti 2023. I min hjärna är The XCERTS ett mycket större band än Nalen Klubb, de borde åtminstone ha spelat på Annexet, men det kanske talar mer för mig.

Först ut ikväll är Hearts från Göteborg, de släppte singeln “In Over Our Heads” förra veckan. Det är bra riv i det som ikväll är en duo. Vanligtvis är de tydligen två personer till. De kör på bra för att täcka upp för sina övriga bandmedlemmar och nå ut till den cirka 20 personer starka publiken. Jag ser fram emot att se dem med full uppsättning vid tillfälle, som jämförelse.

Sen är det äntligen The XCERTS, som jag velat se igen i mer än tio år. De varierar tempot och i de lugna låtarna bryter Murray Macleods skotska dialekt igenom lite.

Mina favoritlåtar från kvällen blir “Jealousy” och “Blame”, båda från senaste plattan. Det blir en väldigt trevlig och intim spelning. Bandet säljer sedan merch och får chansen att prata med fansen.

Macleod beskriver själv i mellanpratet deras musik som om Gaslight Anthem och 1975 hade ett kärleksbarn. Ikväll hade de konkurrens från just The Gaslight Anthem som spelade på Tele 2. Nästa gång får The XCERTS fasiken fylla minst Annexet, men det är klart, då blir det inte lika mysigt.

Artist: The XCERTS

Support: Hearts

Datum: 6 mars, 2024

Plats: Nalen Klubb

Ort: Stockholm

Arrangör: FKP Scorpio

 

Bilder på Hearts. 

Läs alla inlägg om Hearts | Nalen Klubb | The XCERTS

Våra senaste spelningar: