Texas på Nalen
Publicerat den 26 september, 2018

Drygt 25 år har jag längtat och väntat, och ikväll var det äntligen dags att få se Texas och på anrika Nalen i Stockholm .

Konserten skulle egentligen har varit i somras, men på grund av skada fick konserten skjuta upp till idag istället. Biljetterna har sedan länge varit slutsålda och Nalen är till bristningsgränsen full, med en entusiastisk publik i väldigt blandade åldrar. En spontan gissning och känsla är att många har varit med sen Texas slog igenom med fantastiska skivan South Side från 1989 och sen är det nog många som nyligen upptäckt bandet, senast skivan ”Jump On Board” från 2017 har så många bra låtar.

Konserten drar igång till publikens jubel, applåder och vi får direkt en fantastisk minnesvärd allsång till tre lite äldre hits, ”I Don´t Want a Lover”, ”Summer Sun” och ”Halo”

Sharleen Spiteri är på ett strålande humör och hon pratar gärna mellan låtarna, bland annat berättar hon glatt om vilken fantastisk stad Stockholm är och att hon haft nöjet att turista här innan kvällens konsert. Man märker att hon och bandet har en otrolig erfarenhet, samspelta och verkar genuint har roligt på scenen. Vi får drygt en och halv timmes ren konsertmagi perfekt inramat i Nalens vackra konsertlokal, med en härlig bladning av gamla och nya låtar och en bra blandning av tempoväxlingar.

Mellan nästan varje låt kommer det lite prat till publiken med allt från lite mer personlig karaktär, turnélivet, med interna skämt mellan musikerna, till vikten av att gå på konserter och att stödja sina favoritband. Även att det är mycket prat, så är det bra balanserat och blir aldrig tråkigt, snarare lockar det fram till skratt och applåder.

Förutom redan nämnda låtar får jag även några av mina favoriter, från senaste skivan ”Jump On Board” får vi låtarna ”Work It Out” och  ”Tell That Girl” , vi får även höra ”Black Eyed Boy” från albumet ”White on Blond”,”So Called Friend” från albumet ”Ricks Road” och två av mina absoluta favoriter ”In Demand” och ”The Conversation”,  när jag börjar räkna upp låtar i huvudet och börjar fundera på hur många album Texas har släppt, så kan jag inte låta bli att känna att dom flesta låtarna är nog egentligen favoriter, dom har liksom alltid funnits där sen 1989, spelas ofta och flitigt, i perioder mer och i perioder mindre, men alltid närvarande.

Som näst sista låt får vi ”Say What You Want”,  och absolut sista låt blir en cover av Elvis Presleys ”Suspicious Minds”

I ett av mellansnacken säger Sharleen att det var väldigt länge sen hon och bandet senast besökte Sverige och att dom hoppas på att komma tillbaka snart. Jag instämmer helt, för trotts 1,5 timmar i en trång och svettig konsertlokal med så mycket bra musik, så stillade jag inte åren av längtan,  det här gav en enorm mersmak, så jag hoppas att Texas snart är tillbaka i Sverige igen!

Artist: Texas

Datum: 25:e September 2017

Plats: Nalen

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Nalen | Texas

Våra senaste spelningar: