Västerbron m.fl. på Debaser
Publicerat den 6 april, 2024

Bilder på Västerbron på Debaser Strand, 2024.

Västerbron firar tio år med några spelningar runt om i landet, nu har turen kommit till Stockholm och Debaser Strand. Med sig ikväll har de Dull och Klass II.

Först ut är Dull som också firar då de släppte EP:n PUSH igår. Förra året släppte de albumet Dive Down Deep. De är riktigt bra och bra drag på scenen. Så glad att hitta lite (för mig) nya svenska rockband! Vill absolut se dem igen och kommer lyssna på dem hela helgen. 

Det är alldeles för många år sedan jag såg Västerbron live senast. (2018, på samma scen)  Nu har de äntligen börjat släppa lite musik igen och tagit sig ut och spela. Singeln “Livet är en soppa” kom för ca ett år sedan och “Just idag är jag svag” kom för ett par veckor sedan. Publiken är helt med även på de nya låtarna. Annars lägger spellistan en del fokus på debutalbumet Idiotologi, vars tio års jubileum vi firar ikväll. Vi får bland annat “Om du säger det så är det så”, “Idiotologi” och “Slagen av tanken”. 

 Det är precis lagom med folk så vid flera tillfällen, framförallt till den sista låten “Ännu en dag förgäves”, blir hela (för mig synliga) dansgolvet till en stor hoppande moshpit. 

 Bandet är så jäkla självklara på scenen, jag har sagt det förut och jag upprepar: ett av Sveriges absolut bästa liveband! De håller sig kvar där trots att det (enligt min ödmjuka åsikt) är alldeles för långt mellan spelningarna. Musiken utvecklas och får ta sina egna vägar men live-känslan kvarstår. Denna dag var helt klart inte förgäves.

Artist: Västerbron

Support: Dull och Klass II

Datum: 5 april, 2024

Plats: Debaser Strand

Ort: Stockholm

Bilder på Dull

Bilder på Klass II

Läs alla inlägg om Debaser Strand | Dull | Klass II | Västerbron

Våra senaste spelningar: