Bandit Rock Awards 2013
Publicerat den 23 februari, 2013
I kväll har vi besökt Bandit Rock Awards. Det hölls på ett utsålt Annexet inför en glad och entusiastisk publik. Under kvällen delad ett antal priser it (se hela listan nedan) och vi får höra ett antal band. Kvällens uppenbara huvudperson är gitarrlegenden Slash som även river av ett fullt set i slutet av kvällen.

Först ut är Nicke Borg Homeland. De spelar tre låtar och avslutar med Backyard Babieslåten ”Brand New Hate”. Efter att lite priser delats ut är det dags för sleeze rockens Crash Dïet. De spelar bland annat superhiten ”Generation Wild”.

Efter ytterligare prisutdelning kommer Lizzy Hale och Joe Hottinger från Halestorm och gör ett akustiskt set. Jag måste säga att det var det hårdaste akustiska setet jag någonsin hört. Vilken pipa hon har! Publiken kommer igång och vi får höra till exempel ”freak like me”.

Sist ut med de korta setten under prisutdelningen är Sabaton. De är en klar publikfavorit med sin episka krigar-metall. Något som slår mig är hur glad sångaren är.

Efter ett kortare uppehåll går han på, legenden Slash. Med sig har han Myles Kennedy och The Conspiritors. Publiken blir galen alla på scenen levererar bra drag. Naturligtvis är musiken väldigt gitarrbaserad och Slash briljerar med sin virtuositet.

Sammanfattningsvis har det varit en riktigt bra kväll, Bollnäs Martin och Peter gjorde ett riktigt bra jobb, det var bra flyt genom hela galan. Även alla banden gjorde bra ifrån sig och min favorit var Halestorms akustiska set.

Och Vinnarna är:

  • Bästa Svenska Liveakt: Sabaton
  • Bästa Internationella Liveakt: Dropkick Murphys
  • Bästa Svenska album: Sabaton ”Carolus Rex”
  • Bandit Legend Award 2013: Corey Taylor (Slipknot och Stone Sour)
  • Årets Senska genombrott ”Smash Into Peices”
  • Årets internationella genombrott: Halestorm
  • Bandit Shock Award, bäst klädd 2012: Dregen
  • Bästa internationella grupp: Volbeat
  • Bästa svenska grupp: Sabaton
Betyg: *****

Huvudband: Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators

Övriga band: Nicke Borg Homeland, Crashdiet, Halestorm, Sabaton

Datum: 22 februari 2013

Plats: Annexet

Ort: Stockholm

Arrangör: Bandit och Live Nation

Publik: Slutsålt

Bilder på Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators:

Våra senaste spelningar: