Idag den 8 mars 2014 så var det dags för Bandit Rock Awards. Det var en fantastisk kväll med mycket musik. Vi fick en storskräll av Ghost som tog hem typ 3 av 4 möjliga pris och den internationella kvinnodagen uppmärksammades på flera sätt.

 • Årets svenska genombrott: Ghost
 • Årets internationella genombrott: Black Veil Brides
 • Bästa svenska album: Ghost
 • Bästa internationella album: Five Finger Death Punch
 • Bästa svenska live akt: In Flames
 • Bästa internationella live akt: Rammstein
 • Bästa svenska grupp: Ghost
 • Bästa internationella grupp: Five finger death punch
 • Bandit Rock & Role model award: Elize Ryd (Amaranthe)
 • Bandit legend Award: Vinnie Paul (bla Panthera)
 • Mest spelade låt under 2013: Halestorm med ”I miss the missery”

Huvudband: Five Finger Death Punch

Support: Amaranthe, Ulf Nilsson, Dregen, Blacks Stone Cherry, Hardcore Superstar

Datum: 8 mars 2014

Plats: Annexet, Fryshuset

Ort: Stockholm

Arrangör: Bandit Rock och Live Nation

 


Programledare & Presentatörer:

Kvällen presenterades av ett några av Bandits programledare. Danne McKenzie är dagen till ära (internationella kvinnodagen) klädd i en fantastisk röd klänning med tajt snitt. Vi fick som avslutning även stagedives av både Peter och Richie.


Amaranthe:


Först ut på scen för i kväll var Amaranthe med sina tre frontfigurer i spetsen, varav en av dem är Elize Ryd som senare på kvällen mottog Badits Rock & Role model award. Motiveringen var att hon är en fantastisk förebild i en väldigt mansdominerad branch. Även hennes sociala engagemang inom välgörenhet nämndes. Jag personligen är superglad att ett sådant pris delades ut och att det gick till en framstående kvinna.


Ulf Nilsson:

Ulf Nilsson går på scenen med lite förstärkning i form av Bollnäs Martin, Peter Kjellin (båda programledare på Bandit) och Chris Rehn (bl a Takida) Efter första låten får han motta en guldskiva för sin låt Little By Little av skivbolaget och blir påtagligt rörd. Han får även igång publiken och får upp massa händer i luften. För övrigt var han riktigt bra och jag kommer verkligen hålla ögonen på honom i fortsättningen.


Dregen:

Dregen som vann förra årets ”bäst klädda” går på med sitt band.


Black Stone Cherry:

Black Stone Cherry spelar och levererar ett himla drag.


Hardcore Superstar

Hardcore Superstar spelar och sångaren Jocke Berg står som vanligt inte still en sekund! vi får höra bland annat ”Moonshine” och ”We don’t celibrate Sundays” om jag inte minns fel.


Five Finger Death Punch

 

Sist ut för kvällen är Five Finger Death Punch som kör en fullängdskonsert. Det är bra gung och många har kommit för deras skull. Golvet skakar och händerna är i luften trots att det varit en lång kväll.