Trubbel på Debaser Slussen
Publicerat den 19 maj, 2013
Först ut ikväll är den danska trion De Høje Hæle. Det är inte speciellt mycket folk på plats ikväll när de börjar. Vi får höra en rak, enkel, bra punk med skön tyngd. De är tajta och samstämmiga. Vi pratade kanske inte samma språk men vi var alla på samma våglängd.

Sedan är det dags för The Hussy, den amerikanska duon från Madison, Wisconsin. Bandet består av Heather och Bobby Hussy som levererar något som kallas trash-garage. Det är skitigt, högljött och rått. Låtarna är korta och intensiva men det är något med volymen, jag kan inte sätta fingret på det men det slår i i överkant och jag får bokstavligen ont i öronen. Jag tror dessutom att det är meningen för de tackar ljudkillarna för att dom låter fantastiskt ikväll… För den som gillar sånt är detta perfekt, jag kommer inte att följa efter dem på turnén.

Kvällens huvudband är punkbandet Trubbel från Göteborg, jag har inte sett dem tidigare så jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Ridån går upp och där står till min förvåning inte bara fyra bandmedlemmar utan även en… ”manskör”, fem man stark, halvnakna i jeans shorts. Musiken drar igång och jag blir sådär själalycklig! Vilket drag! Vilket tryck! Vilken energi! Det är mer än toner och rytmer de är så otroligt mycket mer än summan av delarna. Energin formligen sprutar ut i publiken som ger ett fantastiskt gensvar. En kväll som som mest hade lite ryckningar i någon fot har helt plötsligt utvecklats till en glad och ganska stor mosh!

Publiken sjunger med i låtar som ”Gör Om Gör Rätt”, ”Vad Är Det För Fel På Mig” och ”Gbg City”. Manskören kallar sig the Makerz och tillför extra kaos. Det här är ett sånt band som man måste se live, de är helt fantastiska och jag vill verkligen inte att de ska sluta spela, jag blir glad i hela själen.

Betyg: *****

Huvudband: Trubbel

Support: The Hussy och De Høje Hæle

Datum: 18 maj 2013

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Arrangör: Debaser och What We Do Is Secret

Publik: Nästan slutsålt

Bilder på De Høje Hæle:

Bilder på The Hussy:

Läs alla inlägg om De Høje Hæle | Debaser Slussen | The Hussy | Trubbel

Våra senaste spelningar: