Dinosaur Jr på Debaser Slussen
Publicerat den 23 februari, 2013
 
 
Dinosaur Jr drog igång i början av 80-talet och har kultstatus inom inde- och alternativ rock världen med sin gitarrbaserade, höglödda musik som även karakteriseras av sångaren och gitarristen J Mascis melankoliska röst. Efter att ha varit splittrade under ett antal år återförenades bandet 2005 och nu, två nya skivor och idogt turnerande senare så är de tillbaka i Stockholm. Kvällen på Debaser Slussen är utsåld sedan länge.

Vi börjar kvällen med Tennis Bafra från Uppsala. Efter ett par låtar börjar det lossna, kanske är det jag som börjar mjukna men jisses så bra de är. De har en rå energi och en lite ”fuck this” attityd. Lite: ”Vi kör vår grej och skiter i vad ni tycker”. Den råa skitigheten får mig att tänka på Nirvana, kanske är det för att jag läste idag att Nirvana också varit förband till Dinosaurier Jr så det låg så nära till hands. Varför sångaren hängde upp sin gitarr i taket, fäste vinylsinglar i den och började mata på den som det vore en piñata, vet jag däremot inte. Jag vill oavsett se dem igen.

Så går Dinosaur Jr på, Slussen är inte full, den är överfull. Jag tror väggarna bågnar. Musiken är soft och gitarrintensiv. Vi bjuds på en buffé av olika gitarrljud, se bara på panelen! Det här är en relativt lugn men riktigt bra spelning. Publiken är aningen äldre (som jag) så många lyssnade förmodligen på bandet redan när det begav sig i början av 90-talet.
 Jag hör lite sporadisk allsång och låten Feel The Pain får mycket jubel och som ett av extranumren får vi höra deras tolkning av The Cures ”Just Like Heaven”.

På det stora hela är det en lyckad kväll, båda banden och publiken lyckades dessutom på olika sätt ta mig tillbaka 20 år i tiden, helt plötsligt var jag 15 igen och saknade mina flanellskjortor, det hade varit helt rätt i kväll.

Låtlistan enligt lappen på golvet:

 • Lung
 • Come With me
 • Wagon
 • Watch corners
 • Crumble
 • Rude
 • Out There
 • Feel Pain
 • Raising
 • Training Ground
 • Start Chopping
 • Freak
 • (extra) Just Like Heaven (The Cure)
 • ?
Betyg: *****

Huvudband: Dinosaur Jr

Support: Tennis Bafra

Datum: 23 februari 2013

Plats: Debaser Slussen

Ort: Stockholm

Arrangör: Luger

Publik: Slutsålt

Bilder på Tennis Bafra:

Läs alla inlägg om Debaser Slussen | Dinosaur Jr | Tennis Bafra

Våra senaste spelningar: