Baroness på Debaser Medis
Publicerat den 8 oktober, 2013

Ikväll spelar amerikanska bandet Baroness på Medis.

Men först ut är Royal Thunder. Det är riktigt bra drag och tryck i trion från Georgia, U.S.A. Det går på något sätt fort fast det är sävligt. Det är en riktigt skön tillvaro att lyssna på en Royal Thunder konsert och jag kommer på mig själv att med att le flera gånger.

Baroness går på och deras musik liknar inget annat. De börjar stort med hitten ”Take them bones away” och fortsätter starkt. Publiken är med och skriker när dom känner igen intron på sina favoritlåtar. Det råder absolut en ömsesidig kärlek.

Låtarna börjar ofta ganska lugnt med en gitarrslinga/ljud för att sedan växa till ett ordnat kreativt kaos. Sångaren har en unik röst som är lite ”slätstruken” nästan, det här är inte en kille som wailar loss vilket är helt rätt för den här musiken. Alla instrumenten är unika och har influenser som skiljer dem från mängden, den unika sammansättningen är det som gör Baroness. Delarna är fantastiska men det är summan av dessa delar som gör det kreativa kaoset som gör mig lycklig och får det att kittla och pirra likt kolsyra i själen.

Betyg: *****

Band: Baroness

Support: Royal Thunder

Datum: 8 oktober 2013

Plats: Debaser Medis

Ort: Stockholm

Arrangör: Live Nation

Läs alla inlägg om Baroness | Debaser Medis | Royal Thunder

Våra senaste spelningar: