Opera med Divine i Oskarshamn
Publicerat den 13 april, 2012
Det första jag vill säga om Divine är: Uppträder de i din närhet och du har möjlighet att se dem, gör det! Det här är otroligt underhållande och bra.De är en Operatrio och de beskriver sig med orden ”glitter, glamour och humor!” vilket jag tycker är en väldigt bra beskrivning.Showen börjar som en kort svartvit film. En härlig komisk film som visar vardagskaos som många nog kan känna igen. Därefter kommer tjejerna in på scenen från olika håll. Det är en härlig show med mycket värme och förutom sången så känns det inte alls som opera.  Det känns mycket mer lättillgängligt och lättsamt, något som är svårt att sätta fingret på vad det egentligen är. Men jag och resten av publiken kan skratta, mycket och ofta. Det en härlig känsla i en genre som enligt min lilla erfarenhet inte har inneburit så mycket skratt.

Halvägs in i första akten blir det mer likt en traditionell opera, så som jag föreställer mig den. Fantastisk tyngd i showen med mörker, drama och även ordet död nämns. Då är det riktigt tungt ett tag, men på något fantastiskt sätt så lyckas de även här få oss i publiken brista ut i skratt.

Därefter fortsätter showen och de är helt otroliga på att blanda moderna skämt om kolhydrater, höga klackar för att på något magiskt sätt ta med publiken in mer klassiska opera och fantastiska tolkningar av ”Who wants to live forever”, ”Till havs” och gör ett storslaget avslut med ”Time to say goodbye”.

Det är som sagt en fantastiskt show, sången levereras på ett otroligt mäktigt vis och inlevelsen från de alla tre är underbar oavsett om det handlar om komik eller tung dramatik. När konserten är slut så har jag svårt att förstå att närmare 2 timmar har tickat iväg. Det enda som jag kan tycka är synd är att inte fler tog chansen att se den här underbara showen.

Betyg: *****

Band: Divine

Datum: 13 april 2012

Plats: Forum

Ort: Oskarshamn

Publik: ett hundratal

Läs alla inlägg om Divine | Forum | Oskarshamn

Våra senaste spelningar: