Queens of pop på Strike i Oskarshamn.
Publicerat den 9 mars, 2024

QUEENS OF POP PÅ STRIKE I OSKARSHAMN

Sensus Musik uppmärksammar tillsammans med Strike Oskarshamn Internationella kvinnodagen med en konsertkväll. Fyra fantastiska artister inom olika genrer: på scenen ser vi artisterna Adée, Mollie Minott, Namelle och Ida Gratte.

Kvällen börjar med Adee och fantastiska låten Farmgirl, det är en ganska liten och avvaktande publik, men Adée gör som dom tidigare gånger jag sett henne, leverera en fantastisk konsert, full av energi och scennärvaro. Vi får en knapp timmes konsert med en blandning av låtar från 4 album. Vi får även höra låten “lovar” från kommande albumet, som är skrivet på svenska. Under låten “Next Bus Home” gästas Adée av Starur som körar och spelar harpa, helt magiskt bra. Jag vill även nämna att Starur gör ett antal gästspel under kvällen och varje gång på ett helt fantastiskt vis.

Mollie Minott är andra artisten för kvällen, det märks att hon är på hemmaplan och har dragit till sig en betydligt större publik än det var för en liten stund sen. En väldigt bra konsert med mycket glädje över att spela i Oskarshamn igen, det blir mycket prata mellan låtarna, vi får lite härligt skämtsamma berättelser om saker hon varit med om. Hon nämner att det är 10 år som hon nu räknar sig som artist och i maj släpps debutalbumet. Vi får bland annat höra “Love You and Hate You” en låt som släpptes under fredagen och konserten avslutas med låten “Queen”

Namelle är tredje artisten ut för kvällen och den artisten som jag hade minst koll på när jag gick till Strike. Förutom låten “Defense” så hade jag egentligen ingen koll alls, men WOW! så bra. Namelle kommer in på scenen med en fantastisk närvaro och inom sekunder har hon samlat publiken mycket närmre scenen än tidigare under kvällen, det är högt tempo, en otrolig energi och massor av dans. Ja, jäklar så bra och medryckande det här är. Med undantaget ett lite lugnare parti i mitten av konserten med härliga låtar som “Salt n Pepper” och “Nomatter How Far” får vi mest upptempo låtar som “Goodbye Boy” , “Love Sake” och en för mig nyfunnen favoritlåt för mig, men en låt som släpptes för några år sen  “Noting Makes Sence”, den har gått på repeat idag.

Ida Gratte är sist ut och när hon går upp på scenen säger hon att: nu blir det lugnare och mer mysmusik. Det stämmer, helt klart är det ett helt annat tempo. Mycket lugnare och mer avskalat, men helt otroligt så mycket känslor. Idas texter letar sig rakt in i bröstet och mer än en gång står man med en klump i halsen och tårar i ögonen, så bra, fint och viktiga texter. I slutet av 2023 släptes hon fantastiska albumet “Vi måste prata”. Från det albumet får vi under kvällen bland annat höra “Genom mina ögon”, “Har du kommit hem”, “Vi måste prata” men vi får även höra tidigare låtar som “Bara en gång till” och “kan vi gå?”

En fantastisk bra och fin kväll med otroliga bra och minnesvärda konserter.

Queens of Pop!

Datum: 8 mars 2024

Plats: Strike

Ort: Oskarshamn

Alla bilder från konserterna:

Adée
Mollie Minott
Namelle
Ida Gratte

Våra senaste spelningar: