Peace & Love: Mumford & Sons!
Publicerat den 28 juni, 2012

Mumford & Sons var inbokade på Hultsfredsfestivalen för ett par veckor sedan men när sångaren och gitarristen Marcus Mumford bröt handen var man tvungen att ställa in. Som kompensation så fick de som var på Hultsfredsfestivalen komma till Peace & Love och se dem. På gitarr har man en stand-in som man kallar Hillbilly Harry och är Marcus Mumford frågar om det är många här som var på Hultsfred så är det väldigt många som skriker.

De inleder med massa starka låtar och varje låt möts av jubel. Andra låten är monsterhitten ”Litte Lion Man” och jag undrar varför dom spelar alla bra låtar i början, dom ska hålla på i en och en halv timme. Men dom har krut kvar, ni vet sånt krut som får håret att stå rakt upp på armarna och i nacken, även om man inte hört det förut.

De besitter hela registret från finstämt med stämsång till fartig lantis-rock med banjo. Man jobbar mycket med harmonier och mycket variationer. Periodvis är det till och med lite mörkt och bombastiskt. Jag skulle kalla det arenarock med inslag av folkmusik. Ofta varierar man mellan dessa i samma låt vilket gör att man som publik kan vänta på de mer intensiva partierna och sedan orkar man hoppa hela det partiet. Perfekt med andra ord! Vi får veta att det är deras tredje gång i Sverige och att det kommer ut en ny skiva i september.

De har väntat med en hit till sist och avslutar med ”The Cave” som innehåller intensiv banjo och ja, där satt den. Marken vibrerar ända ut på parkeringen där serveringarna står.

Betyg: *****
Datum: 28 juni 2012
Plats: Utopia, Peace & Love
Ort: Borlänge
Publik: Flera tusen
Läs alla inlägg om Mumford & Sons | Peace & Love 2012

Våra senaste spelningar: