Krönika: Popaganda 2015
Publicerat den 30 augusti, 2015
Årets sista sommarfestival har gått av stapeln, ”först Popaganda, sen höst” brukar det heta. Festivalen var i år väldigt välbesökt och man fick dit folk tidigt på lördagen med. Helgens väder har varit fantastiskt så det hjälpte verkligen till, även om kvällen på fredagen var aningen sval!

Årets lineup var bra men inte riktigt så ”namnkunnig” som den brukar kunna vara. De flesta banden hör till kategorin ”stora i sin genre” men inte riktigt allmänbildningen. Det mest kända namnet var Robyn som med sitt nya projekt Robyn & La Bagatelle Magique som tillkom på spelschemat bara en vecka innan festivalen gick av stapeln. Hon kom in lite på ett bananskal efter att Dans Dakar kånkade.

Bäst var enligt Christer Robyn & La Bagatelle Magique, Elliphant, Mapei och Tove Styrke. Lotta gillade bland andra Shout Out Louds, Amason,  Seinabo Sey, och Maja Francis.

Man hade i år återinfört herrarnas konstsim på schemat något som är mycket uppskattat.

I år hade man även lagt stor fokus på etfterfesterna. Förmodligen för att festivalområdet måste vara tyst redan kl 23. På efterfesterna (som kostade extra) spelade flera större akter som lätt platsat på festivalen, tillexempel Deportees och Titiyo. Däremot verkar det inte ha fungerat speciellt bra då sociala media har översvämmats av personer som köpt biljett till efterfesten och sedan inte kommit in.

Festival: Popaganda

Datum: 28-29 Augusti 2015

Pris: 495:- för endagars och 795:- för tvådagars

Plats: Eriksdalsbadet, Stockholm

Alla inläggen:

Läs alla inlägg om Popaganda 2015

Våra senaste spelningar: