I helgen har 2015 års upplaga av This is Hultsfred gått av stapeln. För tredje året i rad arrangeras festivalen på samma plats som den klassiska Hultsfredsfestivalen vid sjön Hulingen. Besökarantalet har ännu inte nått samma mängd men vädret var däremot helt fantastiskt, denna annars lite ”oregelbundna” sommar.

Årets lineup var, för att uttrycka det enkelt: “magisk”. Med relativt okända akter så har man däremot hittat dem som är väldigt bra. En fantastisk träffsäkerhet hos bokarna gör att man kan komma väldigt långt på (vad jag bara kan anta) relativt lite pengar. Det är också ganska brett bokat, lite för alla kan man säga. Det här är en fantastisk festival för oss som gillar att hitta nya favoriter, oavsett om de är stora eller inte. Bland våra absoluta favoriter kan nämnas Vånna Inget, Västerbron, Karin Park och Fuzzy Vox.

De band som drog mest var Vigiland, Dia Psalma och Labyrint. Något som är helt klart, även om det känns som väldig lite folk på många av spelningarna så finns dom där ute; de gömmer sig i baren, på campingen eller kommer sent för att bara se ett band.

På det stora hela fungerade festivalen väldigt bra, men det finns ju alltid möjlighet till förbättring. Synd var tillexempel att Vanbot och Labyrint krockade, där Labyrint som spelade på RP scenen fullständigt överröstade Vanbot på Stora Dans. Man har ju blivit lite bortskämd med matutbud, medan här satsade man på några få klassiker; Langos, Tacos, Pizza/Kebab och Kaffe/Fika.

Vi ser redan nu fram emot nästa sommar och undrar vad de ska hitta för guldkorn att bjuda oss på då!