Seinabo Sey avslutar årets Popaganda på stora scen med dunder och brak. Det är sista spelningen på hennes första egna turné. Publiken sjunger “Younger” och skanderar hennes namn redan innan hon går in på scenen.

Vi får naturligtvis höra hitsen som “Poetic”, “Hard Time” och “Younger”. Hela tiden är den stora, starka röda tråden hennes helt fantastiska röst. Hon är väldigt personlig och jag kan inte beskriva det som annat än “äkta” i sitt mellanprat på scenen. Hon tackar publiken för att vi hjälper dem att förverkliga sina drömmar.

Som grädde på moset får vi även en fantastisk radda gästartister, Oskar Linnros gästade och spelade piano medan Seinabo sjöng på hans låt “Från och Med Du”. Timbuktu kom in och kör “Misstänkt”, Amanda Bergman (Amason) och Maja Francis kommer in och kör en lung version av Francis hit “Last Days of Dancing”. Som grand finale kommer Michael Dida in och kör sin “Hör du mig bea” tillsammans med bland andra Seinabo, Silvana Imam, Mapei och Cherrie.

Band: Seinabo Sey

Datum: 29 Augusti 2015

Scen: Stora Scenen

Festival: Popaganda